nl

Wil je even weg uit de stad om de zilte zeelucht op te snuiven, te flaneren op de zeedijk, of te fietsen door de duinen? Dat kan, want op amper 16 km van Brugge ligt Zeebrugge. De Belgische kust is een luttele 60 km lang. Dat is niet veel, en toch heeft elke kustgemeente een andere identiteit, van volks over statig naar chic. Pak de fiets om telkens een stukje ervan te verkennen. Onze tips:

Uitgestippelde fietsroutes

  • Beaufort beeldenroute: uit voorbije edities van kunstproject Beaufort bleven verschillende werken staan langs de Kust, op hun oorspronkelijke plek of een nieuwe locatie. Je ontdekt ze gemakkelijk per fiets.
  • Kunst op de Kaart-route West-Vlaanderen: (her)ontdek al fietsend topkunstwerken en verborgen parels in Brugge en de regio. De fietsroute is gebaseerd op het netwerk van fietsknooppunten en combineert kunst, stad, water en strand. Aardig dus voor de kuiten maar je kan ook artistiek even de pedalen verliezen.  
  • Strandfietsroute: Veilig met de fiets van Brugge naar het strand van Zeebrugge en terug? Dat kan met de nieuwe bewegwijzerde ‘Strandfietsroute’. Deze comfortabele, veilige en recreatieve route brengt je ten noorden van de A11 langsheen diverse landelijke wegen. Iedereen wordt uitgenodigd om het breedste strand van de Vlaamse kust en de gezellige jachthaven aan de oude Vismijn met de fiets te komen ontdekken.
  • Beau Séjour moviemap: de VRT scenaristen van de Vlaamse tv-serie Beau Séjour lieten voor het tweede seizoen hun oog vallen op Zeebrugge als hoofdlocatie voor de opnames. De verschillende filmlocaties in Brugge, Lissewege én Zeebrugge werden aan elkaar geregen in een fietsroute. Fiets in het spoor van de cast en crew en kijk eens hoeveel locaties jij kan herkennen.

Fietsnetwerkkaarten

Fietsnetwerkkaart Kust: lekker onthaasten met de haren in de wind? Deze onmisbare kaart garandeert urenlang fietsplezier langs zee en strand, door duinen en natuurgebieden, in levendige badplaatsen, kuststeden en door de vlakke en groene polders van het hinterland.

Nog niet uitgefietst?

Krijg je maar geen genoeg van fietsen langs de Kust? In de webshop van Westtoer vind je nog meer fietskaarten.

Plan je route online

Wie op voorhand thuis een eigen route wil uitstippelen, kan dat gemakkelijk doen met de online fietsrouteplanner voor West-Vlaanderen.