nl

Da's Liefde!

Da's Liefde

Brugge, een romantische stad? Sowieso! Getuigen zijn de talloze ultracharmante plekken die de stad rijk is. Of je ze nu ontdekt met een boottocht op de reitjes, een intieme koetstocht of te voet de middeleeuwse kronkelstraatjes verkent… Brugge telt eindeloos veel plekjes die jouw hart sneller doen slaan.

Dat Brugge en romantiek hand in hand gaan, bewijst ook het nieuwe VTM-programma ‘Da’s Liefde!’. Daarin onderwerpt Jens Dendoncker, samen met bekend en niet-bekend Vlaanderen, de heerlijke maar soms ook pijnlijke liefde aan een aantal wetenschappelijke experimenten. Samen met de KU Leuven zette Shelter speciaal voor dit programma een grootschalig onderzoek op. Meer dan 25.000 Vlamingen werkten mee en de resultaten van dit onderzoek vormen de basis van het programma.

Shelter, het Antwerpse productiehuis dat eerder ook al ‘Hoe zal ik het Zeggen?’ maakte met Jens Dendoncker, zoomt hiermee in op het liefdesleven van de Vlaming. Het levert prachtige verhalen op, recht uit het hart. En waar komen die beter tot hun recht dan in de Vlaamse stad van de liefde, het Venetië van het Noorden: juist, in Brugge!

In de loop van de verschillende afleveringen komen deze locaties aan bod: de absolute klassiekers als Burg, Markt en ’t Zand met het Concertgebouw, kleinere en intiemere pleinen als Walplein, Vismarkt, Eiermarkt, Eleonora Verbekehof, het Arentshof met de aanpalende Bonifaciusbrug en het bijzondere binnenhof van Gruuthuse. Verder krijg je ook het ronduit unieke Adornesdomein met Jeruzalemkapel te zien, het strand van Zeebrugge en Brugse horecaparels als hotel Jan Brito, Amunì en Bar Jus. Kom zelf de romantiek op deze plekken ontdekken en word instant verliefd.

Bekend en onbekend, jong en oud, iedereen legt zijn kaarten op tafel en stelt zich kwetsbaar op in Da’s Liefde!. Het resultaat, overgoten met een heerlijk Brugse saus, is vanaf 11 januari 2021 acht weken lang te zien op maandag om 20u40 bij VTM. De afleveringen van Da’s Liefde! zijn ook te herbekijken op VTM GO.

Bekijk hier alvast de trailer: