nl

Romantische hotspots

Romantiek viert hoogtij in Brugge. Zwanen op de reitjes, middeleeuwse kronkelstraatjes en geplaveide pleintjes geven de stad een sfeervol cachet. De zwanen zouden er volgens een legende gekomen zijn in de 15de eeuw. De bevolking kwam toen in opstand tegen Maximiliaan van Oostenrijk, die hen hoge belastingen oplegde. Zijn schout Pieter Lanchals werd op de Markt onthoofd. Toen Maximiliaan weer aan de macht kwam, moesten de Bruggelingen als straf voor altijd ‘langhalzen’ op het water houden.

 • Koningin Astridpark
  vandaag: open
  Letterlijk om de hoek van de meest bezochte bezienswaardigheden ligt het rustige Koningin Astridpark.
 • Minnewaterpark
  In het zuiden van Brugge ligt het Minnewater, een klein rechthoekig meer omringd door bomen en het aangrenzende Minnewaterpark.
 • Begijnhof
  vandaag: 06:30 - 18:30

  Het 'Prinselijk Begijnhof Ten Wijngaarde' met witgeschilderde gevels en verstilde kloostertuin werd gesticht in 1245.

 • Groenerei
  vandaag: open
  De handige compacte omvang van Brugge maakt dat je zalig hand in hand kunt verdwalen en slenteren langs de vele lieflijke reitjes.
 • Huidenvettersplein
  vandaag: open
  Het Huidenvettersplein mag dan qua omvang in de schaduw staan van de om de hoek liggende Markt en Burg, maar dit gezellig tussen restaurants ingesloten pleintje wordt aangenaam verrijkt door de aanwezigheid van kunstenaars.Er heerst dan ook een sfeervolle en intieme sfeer waaraan niet valt te ontsnappen.
 • Jan van Eyckplein
  vandaag: open
  Trots kijkt de wereldbefaamde Brugse schilder Jan van Eyck (1370 – 1441) uit over het plein dat zijn naam draagt.Hij staat letterlijk in het middelpunt, maar moet de aandacht toch delen met de historische allure van de rest van het plein.
 • Bonifaciusbrug
  vandaag: open
  De karaktervolle omgeving van de Bonifaciusbrug en het aanpalende Arentshof zal menig bezoeker kunnen bekoren.
 • Gruuthuse binnenhof
  vandaag: 08:00 - 22:00
  Het prachtige binnenhof van het Gruuthusepaleis, grenzend aan de reitjes, heeft ongetwijfeld een hoge wauw-factor.
 • Rozenhoedkaai
  vandaag: open
  Zomer of winter, ochtend of avond, zon of regen…De Rozenhoedkaai heeft de betoverende kracht om altijd een verpletterende indruk te maken.Het is dan ook geen wonder dat dit al jarenlang het meest gefotografeerde plekje van Brugge is.
Boek je verblijf