nl

Provinciaal Hof

Door de eeuwen heen werd de oostzijde van de Markt gesierd door drie iconische gebouwen: het gotische pakhuis Waterhalle (13de t/m 18de eeuw), een monumentaal neoclassicistisch huizencomplex (18de en 19de eeuw) en uiteindelijk het huidige driedelige neogotische complex (vanaf 1878) met centraal het indrukwekkende Provinciaal Hof. Hier vond tot in 1999 de provincieraad plaats, maar ook vandaag is het Provinciaal Hof nog steeds zeer belangrijk voor de provincie West-Vlaanderen, Brugge en haar inwoners.

Momenteel wordt het Provinciaal Hof door een grondige restauratie en renovatie omgevormd tot een open huis van het West-Vlaams provinciebestuur, waar iedereen welkom is om zomaar eens binnen te lopen. Het wordt niet alleen een imposante, maar ook een verrassende toegangspoort tot het vele moois dat West-Vlaanderen te bieden heeft. Tijdens je bezoek zal je niet alleen de provincie waarvan Brugge de hoofdstad is, beter leren kennen, maar ook de rijke geschiedenis van het gebouw zelf.  

Benieuwd hoe het er aan toe gaat tijdens zo’n restauratie? Online, via Facebook of Instagram kan je de laatste updates en toekomstplannen volgen! 

Tijdsinformatie

vanaf 01-01-2023
maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag gesloten
donderdag gesloten
vrijdag gesloten
zaterdag gesloten
zondag gesloten
Heropening van het Provinciaal Hof in de loop van 2024. 

Locatie

Markt 3 , Brugge
routebeschrijving
dichtstbijzijnde bushalte 502128 Brugge Markt

Locatie