Overslaan en naar de inhoud gaan
Toegankelijk Brugge

In Brugge gaat het rijke aanbod aan cultuurhistorische monumenten en musea hand in hand met sfeervolle gezelligheid en authentieke charme. Dat alles in het decor van de door UNESCO als werelderfgoed beschermde binnenstad. Natuurlijk wil de Stad Brugge die schoonheid met zoveel mogelijk mensen delen. Door in te zetten op een integraal toegankelijke stad geniet iedereen hiervan mee. Ook ouderen, bezoekers met een fysieke of mentale beperking, of mensen die nood hebben aan extra comfort of zorg.

Jouw praktische gids

Of je nu een visuele beperking, een auditieve beperking of een verminderde mobiliteit hebt: Brugge is toegankelijk voor iedereen. Onze brochure is jouw gids en leidraad voor een vlot en aangenaam bezoek aan Brugge, met onder meer:

  • een uitgestippelde toegankelijke wandeling langs toeristische hotspots, met fijne tips en verrassende weetjes
  • info over een selectie musea, bezienswaardigheden, cafés, restaurants en overnachtingsmogelijkheden voor bezoekers met een beperking
  • een handig overzicht van toegankelijke toiletten, toeristische infokantoren, beschikbare zorg en hulpmiddelen 
  • tips over vervoer en parkeren

Blader digitaal door de PDF brochure. Gebruik je leessoftware? Dan kan je de volledige brochure ook toegankelijk online lezen. Liever de brochure fysiek in de hand kan ook. Vraag je exemplaar aan per post. Zo plan je je bezoek op voorhand en geniet je ten volle van een zorgeloze trip.

De brochure "Brugge, toegankelijk voor iedereen" is beschikbaar in een digitaal formaat die makkelijk bruikbaar is voor mensen met een visuele beperking.

Gebruik je leessoftware?

Onze brochure ‘Brugge, toegankelijk voor iedereen’ is ook beschikbaar in een digitaal formaat die makkelijk bruikbaar is voor mensen met een visuele beperking.

Lees de volledige toegankelijkheidsgids online.