nl

Mind the Artist

Mind the Artist

Musea Brugge lanceerde Mind the Artist, een nieuwe festivalreeks om Belgische kunstenaars, sterk getroffen door de coronacrisis, iets meer dan een jaar lang een forum te bieden. Zeven artiesten krijgen tot begin 2022 de unieke kans om een project uit te werken waarbij er steeds een link is met de museumcollectie. Een inspirerende dialoog tussen hedendaagse en oude(re) kunst.

Bekijk alvast de expovideo van Strook.


PROGRAMMA - MIND THE ARTIST

(Onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en aanvullingen.)

Mind the Artist - Strook

Strook

Van 29/10/21 tot 06/03/22 in diverse museumlocaties

Bekijk evenement >

Mind the Artist - Line Boogaerts

Line Boogaerts

Van 10/12/21 tot 13/03/22, Arentshuis

Bekijk evenement >

Mind the Artist - Delphine Lecompte

Delphine Lecompte

Museumdichter voor één jaar (2021) - diverse museumlocaties

Bekijk meer >

 

Take-overs

Binnen het project 'Mind the Artist' gaf Musea Brugge enkele cultuurhuizen carte blanche om op multidisciplinaire wijze aan de slag te gaan met de rijke collectie.

Mind the Artist - Take-over Mooov

MOOOV

Tijdens de zomermaanden zoekt MOOOV, dat het hele jaar door kwaliteitsvolle films uit de hele wereld naar de Brugse cinemazaal haalt, andere oorden op : kleine, grote en experimentele vertoningen binnen en in openlucht van film, videokunst en alles daartussen.

Bekijk meer >

Mind the Artist - Take-over Concertgebouw

CONCERTGEBOUW

Vanaf 19 september tot eind december 2021 zorgt het Concertgebouw voor een take over op meerdere museumlocaties. Diverse artiesten spelen met muziek en dans in op de collectie en het erfgoed van de Brugse musea. Van symbolistische lichtkunst in het Groeningemuseum tot renaissancemuziek in het Sint-Janshospitaal en gecomponeerde vogelgeluiden in de Gezelletuin.