nl

Memling Now: Hans Memling in de actuele kunst

Deze tentoonstelling vertrekt van de schilderkunst van Hans Memling die tot de belangrijkste schilders in het Bourgondische Brugge behoorde. Hij schilderde voor het middeleeuwse Sint-Janshospitaal niet minder dan drie imposante altaarstukken die tot de absolute top van de schilderkunst van de Vlaamse primitieven behoren. Ook het geliefde Ursulaschrijn is van zijn hand. Zijn werk is wereldberoemd en inspireert ook kunstenaars vandaag. Deze tentoonstelling geeft aan hoe Memling vandaag nog steeds de kunstscene beïnvloedt. Allereerst is een reeks vroege portretten te zien van Joseph Kosuth, één van de vaders van de conceptuele kunst. Daarnaast komt ook de Afro-Amerikaanse schilder Kehinde Wiley aan bod. Hij schilderde het bekende officiële portret van de Amerikaanse president Barack Obama. Verder ook werk van de Iraanse schilder Aydin Aghdashloo en de Syrisch-Amerikaanse kunstenares Diana Al-Hadid. De Belgische kunstenaar David Claerbout creëert ten slotte voor dit project een compleet nieuw werk.

Een bezoek aan de tentoonstelling kost € 12,00 (inclusief permanente collectie). Om aan de COVID-richtlijnen te voldoen, is het aantal bezoekers dat gelijktijdig de tentoonstelling kan bezoeken beperkt. Je bezoek is enkel gegarandeerd als je op voorhand reserveert. Dit kan via deze link ten laatste 1 week voor je geplande bezoek.

Een geleid bezoek aan de tentoonstelling is mogelijk in kleine groepen tot max. 15 personen (de gids en kinderen tot 12 jaar niet meegerekend). We raden aan om eerst je toegang en vervolgens je gids te reserveren. Reserveren kan rechtstreeks bij de Koninklijke GidsenbondHello Bruges of S-wan. Voor een veilig verloop zijn op toeristische rondleidingen specifieke richtlijnen van toepassing. Je kan die hier raadplegen.

Bekijk hier de digitale bezoekersgids van Memling Now. 

Naar pdf

Andere top evenementen

Corona-update

Veel activiteiten en evenementen zijn geannuleerd of uitgesteld en musea en cultuurhuizen ... sluiten de deuren. Contacteer voor de zekerheid de organisator.

Lees meer.

Tijdsinformatie

van 01-10-2020 tot 01-02-2021
maandag gesloten
dinsdag 09:30 - 17:00 u
woensdag 09:30 - 17:00 u
donderdag 09:30 - 17:00 u
vrijdag 09:30 - 17:00 u
zaterdag 09:30 - 17:00 u
zondag 09:30 - 17:00 u

Prijsinformatie

Individuelen

Volwassenen € 12,00
Jongeren t/m 18 jaar € 0,00
Jongeren t/m 25 jaar € 10,00
65+ € 10,00

Locatie

Mariastraat 38 , Brugge
routebeschrijving

Contactinformatie