nl

Meet & greet Van Eyck

Brugge is de bakermat van de Vlaamse primitieven en was in de 15de eeuw dan ook de thuisstad van de schilder Jan van Eyck. De wandeling "Meet & greet Van Eyck" geeft je inzicht in het persoonlijke leven van deze roemrijke kunstenaar tijdens de Gouden Eeuw van Brugge. 

Zo neemt een gediplomeerde gids je mee naar de schilderswijk in Brugge, waar de schilder woonde en werkte in de Gouden-Handstraat. Op het naar hem vernoemde Jan van Eyckplein kan je zijn standbeeld en de Poortersloge bewonderen, waarin tot het einde van de 19de eeuw de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten was gehuisvest. In de Poortersloge werd toen ook het schilderij 'Madonna met kanunnik Joris van der Paele' bewaard.

Op de Burg ontdek je waar Jan van Eyck begraven lag, maar ook op wat voor manier hij verbonden is met het Stadhuis. Aan het Prinsenhof kom je dan weer alles te weten over de grandeur van het Bourgondische hof, waarvoor van Eyck als hofschilder opdrachten voltooide.

Kortom, tijdens deze wandeling ontdek je niet alleen het dagelijkse leven van Jan van Eyck, de gids toont je ook enkele goed verborgen plekjes en vertelt je interessante weetjes. Bovendien ontvang je bij afgifte van je ticket een korting bij een bezoek aan het Groeningemuseum.

De wandeling is beschikbaar in het Nederlands, Frans, Duits en Engels.

Boek nu je wandeling!

Naar pdf

Andere top evenementen

Tijdsinformatie

van 28-06-2020 tot 06-09-2020
maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag 14:30 - 16:30 u
donderdag gesloten
vrijdag gesloten
zaterdag gesloten
zondag 14:30 - 16:30 u
Reserveren voor de wandeling is online mogelijk tot 14u30.

Groepen

Scholen

Prijsinformatie

Individuelen

Volwassenen € 12,50
Kinderen t/m 11 jaar € 0,00
Bij afgifte van je geprinte ticket voor de begeleide stadswandeling ontvang je aan de kassa van het Groeningemuseum € 2,00 korting op de reguliere toegangsprijs (korting enkel geldig van zondag 28 juni t/m zondag 6 september 2020). Omwille van de coronamaatregelen werkt het Groeningemuseum met een systeem van reservaties.  In het Groeningemuseum (Dijver 12) begroet je de meesterwerken van Van Eyck tijdens de tentoonstelling 'Van Eyck in Bruges', en ontdek je in de vaste collectie renaissance- en barokmeesters, Brugse neoclassicistische topwerken uit de 18de en 19de eeuw en stukken van het Vlaamse expressionisme.

Locatie

Markt 1 , Brugge
routebeschrijving
dichtstbijzijnde bushalte 502128 Brugge Markt (15 m)
stadslijnen: 'Centrum'
dichtstbijzijnde station Brugge (2000 m)
dichtstbijzijnde publieke parking Biekorf, Naaldenstraat (2300 m)

Contactinformatie