nl

Deze pagina is niet beschikbaar in het Frans. U kan deze pagina vertalen via http://translate.google.com/translate?js=n&sl=nl&tl=fr&u=https://www.visitbruges.be/nl/kust/zeebrugge/beau-sejour.

Beau Séjour

Beau Séjour

Zeebrugge: gekend om zijn eindeloos strand en rustige natuur.
Vermaard om zijn uitstekende gastronomie en authentieke visserscafés. Bekend om zijn wereldhaven met rijke geschiedenis, … en nu ook beroemd dankzij Beau Séjour.

In 2017 maakte televisiekijkend Vlaanderen kennis met deze succesvolle serie, die ook internationaal hoge toppen scheerde. Het concept bleek even simpel als geniaal: een vermoorde persoon moet zijn eigen moordzaak oplossen. In het tweede seizoen blijft dit ijzersterke idee ongewijzigd, maar is het de beurt aan Maurice Teirlinck, een gewezen marinecommandant die mag uitpluizen waarom hij hier nog steeds ronddwaalt en niet in vrede kan rusten.

Het verhaal van het nieuwe seizoen speelt zich af in een volledig nieuwe omgeving, met nieuwe personages en een andere verhaallijn. De plaats delict dit seizoen? Die heet nog steeds Beau Séjour, maar is dit keer de naam van een zeilboot in plaats van een hotel. Het oog van de scenaristen viel op Zeebrugge als hoofdlocatie voor de opnames. De reeks brengt o.a. het strand met Zeedijk, strandspeeldorp, Icarus Surfclub, het kunstwerk De man die de boot zag, in de lucht, Duinpad, de Marinebasis, haven, vismijnsite met Omookaai en Visserskruis, de droogdokken en Café ’t Werftje, samen met het hinterland van Zeebrugge (met o.a. het Boudewijnkanaal in Lissewege) in beeld. Met een zomerse, kleurrijke look oogt de serie als een oprechte liefdesverklaring aan de Brugse badplaats.

De Mensen, het productiehuis achter de reeks, levert hiermee opnieuw een spannende whodunnit met een twist af. Ook wist men een topcast te strikken voor het nieuwe seizoen. Naast Gène Bervoets, die de hoofdrol voor zijn rekening neemt, herkennen we ook nog Lize Feryn, Emilie De Roo, Katelijne Verbeke, Greet Verstraete, Tom Vermeir, Sam Louwyck, Titus De Voogdt en Janne Desmet.

Door de ogen van deze grotendeels West-Vlaamse cast krijgen we een blik op de veelzijdigheid van de Brugse badstad. We polsten bij een aantal van de acteurs naar hun liefde voor Zeebrugge. Lees hier hun ode aan de badstad.

Check Beau Séjour, 10 weken lang, vanaf zondagavond 31 januari om 20.45u op Eén. De afleveringen herbekijken kan via VRT NU.

Deze trailer warmt je alvast op: