nl

Jan Breydelstadion

Dé voetbaltempel van Brugge, dat is het Jan Breydelstadion. In dit sportcomplex, gebouwd in 1974, kunnen zo’n 29.000 toeschouwers hun favoriete ploeg komen toejuichen. Uiteraard in gepaste kleurencombinatie, want het is de thuishaven van de twee Brugse voetbalploegen: Club Brugge (blauw-zwart) en Cercle Brugge (groen-zwart).

Club Brugge
Club Brugge, ontstaan in 1891 als de Brugsche Football Club, speelt al sinds 1959 onafgebroken in de hoogste voetbalklasse van België. Met een indrukwekkend palmares van 18 landstitels, 16 supercups, 11 bekers en verschillende legendarische Champions League-overwinningen heeft Blauw-Zwart zijn stempel op de internationale voetbalkaart gedrukt. Maar Club is meer dan voetbal alleen. In Club Shops in het stadion en in de Brugse binnenstad kan je je liefde voor de ploeg uiten met hun eigentijdse kledinglijn. Geïnteresseerd in het reilen en zeilen van zo’n internationaal voetbalstadion? De Stadion Tour neemt je gedurende 90 minuten mee behind the scenes. Van de spelerstunnel tot in de VIP-loges. Straffe Club-weetjes gegarandeerd!

Cercle Brugge
Cercle Brugge, gesticht in 1899, is één van de oudste voetbalverenigingen van België. Ze waren de eerste Vlaamse landskampioen in 1911 en hebben ondertussen 3 landstitels en 2 bekeroverwinningen op hun naam staan. Traditie staat voorop en Groen-Zwart is dan ook vooral bij de locals zeer geliefd. Er wordt wel eens gezegd dat een echte Bruggeling voor Cercle is. Ook bij Cercle staat bezoekersbeleving hoog in het vaandel. Zo is er een fanshop, kan je trainingen bijwonen en worden er stadiontours georganiseerd die je meenemen naar plekjes waar je anders nooit komt.

Locatie

Koning Leopold III-laan 50 , Brugge
routebeschrijving
dichtstbijzijnde bushalte 502396 Sint-Andries Kerk (550 m)
stadslijnen: 5, 15, 52, 53, 54, 55
dichtstbijzijnde station Brugge
dichtstbijzijnde publieke parking Station, Buiten Begijnenvest
dichtstbijzijnde fietsknooppunt Boeveriepoort
Omgeving Sint-Andries