nl

Deze pagina is niet beschikbaar in het Frans. U kan deze pagina vertalen via http://translate.google.com/translate?js=n&sl=nl&tl=fr&u=https://www.visitbruges.be/nl/het-verhaal-van-vlaanderen.

Het verhaal van Vlaanderen

Het verhaal van Vlaanderen

Het verhaal van Vlaanderen

De rijke geschiedenis van het gebied dat we nu Vlaanderen noemen op de 1e rij meemaken en oog in oog staan met een Neanderthaler, een viking of Maria van Bourgondië? Dat is sinds 1 januari mogelijk dankzij Het verhaal van Vlaanderen, een visueel indrukwekkende TV-reeks waarin Tom Waes de kijker meeneemt op een ontdekkingsreis doorheen de tijd.

In tien afleveringen werpen talloze historici en archeologen een blik op verschillende, belangrijke periodes in deze streken. Dankzij historische ensceneringen komt de geschiedenis verder tot leven.

Van de prehistorie, zo’n 38.000 jaar geleden, tot het jaar 2000 ontdekt de kijker verschillende kleine en grootse gebeurtenissen en ook enkele Brugse verhalen worden dieper uitgespit.

Binnenkort: Het verhaal van Brugge

Wie nog dieper ondergedompeld wil worden, maar dan in de Brugse geschiedenis, kan na afloop van de reeks op stap met de wandeling ‘Het verhaal van Brugge’. Ook via verschillende andere projecten worden zowel bewoners als bezoekers warm gemaakt om onze eigen fascinerende geschiedenis te herbeleven. We vertellen je er op deze pagina graag meer over in maart!

Kan je zo lang niet wachten? Volg ons dan op Facebook of Instagram en word beloond met enkele interessante updates of leuke teasers!

Het verhaal van VlaanderenHet verhaal van Vlaanderen
Het verhaal van Vlaanderen
Het verhaal van VlaanderenHet verhaal van Vlaanderen