nl

Bezoek een museum

Als kijker van ‘Het verhaal van Vlaanderen’ herkende je misschien het Adornesdomein in aflevering 5? Ga op bezoek in dit 15de eeuwse domein en maak er kennis met de familie Adornes, een vooraanstaand Italiaans koopmansgeslacht.

In aflevering 5 kwamen ook het Groeningemuseum en de Onze-Lieve-Vrouwekerk aan bod. Met maar liefst 13 locaties biedt Musea Brugge overigens een gevarieerde waaier aan historische locaties aan, met waardevolle collecties en een boeiende geschiedenis.

Dit zijn onze tips voor wie in het spoor van ‘Het verhaal van Vlaanderen’ in Brugse musea meer wil weten over de geschiedenis van de stad.

Wie enthousiast is geworden over deze locaties, kan ze ontdekken tijdens een verblijf in Brugge. Het Stadhuis, Groeningemuseum, de O.L.V.-kerk Museum, het Gruuthusemuseum en de apotheek bezoek je voordelig met de Musea Brugge Card. Deze pas geeft je 72 uur de tijd om deze en nog vele andere stedelijke musea te bezoeken. Je koopt de Musea Brugge Card in de toerismekantoren, online of gewoon ter plaatse.

Is je ontdekkingshonger groter dan Brugge? Je kan ook kiezen voor de Belgische Museumpas, het grootste museumabonnement van het land. Ontdek welke musea aan bod komen in 'Het verhaal van Vlaanderen’ of bezoek ze gewoon allemaal. Je hebt 1 jaar toegang tot maar liefst 226 musea.

 • Apotheek van het Sint-Janshospitaal
  Als je in de middeleeuwen ziek werd, waren er veel minder opties dan nu om te genezen.
 • O.L.V.-kerk Museum
  vandaag: 09:30 - 17:00
  De 115,5 meter hoge bakstenen kerktoren, de op één na hoogste ter wereld, illustreert het vakmanschap van de Brugse bouwlieden.
 • Stadhuis
  vandaag: 09:30 - 17:00
  Het monumentale stadhuis (1376-1421) is een van de oudste der Nederlanden. Van hieruit wordt de stad al meer dan 600 jaar bestuurd. Een absolute must is de Gotische Zaal met haar indrukwekkende gewelf en 20ste-eeuwse muurschilderingen over de geschiedenis van  Brugge.
 • Groeningemuseum
  vandaag: 09:30 - 17:00
  Het Groeningemuseum serveert een gevarieerd overzicht van de geschiedenis van de Belgische beeldende kunst met als hoogtepunt topwerken van de wereldbefaamde Vlaamse primitieven.
 • Adornesdomein
  vandaag: 10:00 - 17:00
  De familie Adornes, afkomstig uit het Italiaanse Genua, ontwikkelt het domein in de 15de eeuw.
 • Gruuthusemuseum
  vandaag: 09:30 - 17:00
  In het museum reis je doorheen drie cruciale periodes in de rijke Brugse geschiedenis.