Overslaan en naar de inhoud gaan
Flavourite Bruges

Flavourite Bruges staat voor heerlijke adresjes zoals je die nergens ter wereld vindt, lokale kwaliteitsproducten, duurzaamheid, investeren in jong keukengeweld en het in de kijker zetten van ons gastronomisch aanbod tijdens culinaire topevenementen. Of je nu kiest voor streetfood of een sterrenrestaurant, in Brugge worden je smaakpapillen keer op keer verwend! Kom je ook eens proeven?

Wist je dat...

  • Brugge het hoogste aantal culinaire onderscheidingen telt per inwoner?
  • Brugge het eerste culinaire festival in België organiseerde?
  • Bijna elke Belgische chef, bakker of slager zijn stiel heeft geleerd tijdens Brugse schoolopleidingen? Velen zijn zelfs in Brugge blijven plakken, waardoor er op praktisch elke hoek van de straat wel een lekker adresje te vinden is.
  • Alle Brugse chefs dankzij de ligging pal aan de Noordzee en de vruchtbare grond rondom Brugge voornamelijk werken met lokale, verse topproducten?

Kortom, redenen genoeg om Brugge de bakermat van gastronomie in België te noemen. Je proeft dit dan ook bij elke hap. Of het nu om een weelderig ontbijt, smakelijke lunch of uitgebreid diner gaat. Het zou natuurlijk zonde zijn om ons rijk gastronomisch aanbod voor onszelf te houden. Daarom nodigt Brugge onder de noemer Flavourite Bruges heel de wereld uit om mee te genieten van onze culinaire rijkdom.

Flavourite Bruges