nl

Coronavirus / COVID-19 update

Welkom aan eenieder die onze stad mag en wil bezoeken! In Brugge ontvangen we je veilig en met open armen. Hier vind je de belangrijkste overheidsrichtlijnen in verband met reizen naar en vanuit België.

UPDATE 08/03/2022

Plaatselijke Covid-maatregelen

Momenteel is in België code geel van toepassing. Dit betekent dat bijna alle Coronamaatregelen zijn vervallen.

Een Covid Save Ticket (CST) wordt niet meer gevraagd. Het dragen van een mondmasker is enkel nog verplicht bij gebruik van het openbaar vervoer (bussen van de Lijn) maar blijft aanbevolen op plaatsen waar de afstand van 1,5 meter niet gewaarborgd kan worden.

 

Testmogelijkheden in Brugge

Wie in België verblijft en zich volgens de richtlijnen van het thuisland voor terugkeer dient te laten testen kan dit doen in Brugge:

  • Voor een PCR test terecht in het "test- en vaccinatiecentrum Brugge" in B-Park (Blankenbergsesteenweg 420, Brugge). Open van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur, 7 dagen op 7. Dit kan enkel als je voorafgaandelijk een CTCP-code aanvraagt via Mijngezondheid.belgie.be. Een PCR-reistest kost 55€ en is ter plaatse in het testcentrum te betalen. Je ontvangt je testresultaat binnen de 24u.
  • Voor een antigeentest terecht bij de volgende apothekers. De apotheker maakt een Corona Test Prescription Code (CTCP) aan. Na afloop van de test krijg je de code toegestuurd per sms. Prijs: vanaf 26,7€ (variabel). Je ontvangt het testresultaat binnen de 2 à 4 uur.

Buitenlandse reizigers kunnen het testresultaat opvragen in de app CovidSafeBE of via mijngezondheid.belgie.be in de vorm van een versleutelde QR-code (het Europees Coronacertificaat). Hiervoor heb je je CTCP-code en telefoonnummer nodig. Een ID wordt niet gevraagd.