nl

Reizen naar en vanuit België

Welkom aan eenieder die onze stad mag en wil bezoeken! In Brugge ontvangen we je veilig en met open armen. Hier vind je een status update van het toeristische aanbod in Brugge.

UPDATE 25/11/2021

 • Toeristische reizen naar België vanuit de EU, Schengenzone en vanuit landen die op de ‘European White List’ staan, zijn toegestaan. Hou hierbij rekening met volgende richtlijnen en aanbevelingen:

  1. Wie van binnen de EU naar België reist dient in volgende gevallen voor aankomst een identificatieformulier, Passenger Locator form of PLF, in te vullen:

   • Reizen per vliegtuig of per boot, ongeacht de verblijfsduur
   • Reizen per trein, per bus, auto, kampeerauto, motor, fiets, te voet, tenzij het verblijf in België minder dan 48u bedraagt.

  2. Raadpleeg voor je afreis de kleurenstatus van de zone waaruit je vertrekt. Wie uit een groene of oranje zone naar België reist, heeft geen test- of quarantaineverplichting. Kom je uit een rode zone en heb je een certificaat waarin je aantoont volledig gevaccineerd of volledig hersteld te zijn, dan moet je niet in quarantaine of je laten testen. Heb je geen vaccinatie- of herstelcertificaat dan moet je een negatieve PCR-test van max. 72 uur of een RAT-test afgenomen de dag voor of van aankomst kunnen voorleggen. Bij aankomst in België moet je niet in quarantaine maar je moet je wel opnieuw laten testen op dag 7. Kinderen onder de 12 jaar zijn vrijgesteld van de test. 


 • Toeristische reizen naar België vanuit landen die niet tot de EU of Schengenzone behoren of niet op de ‘European White List’ staan, waaronder Groot-Brittannië, zijn toegestaan onder volgende voorwaarden:

  1. Een Passenger Locator form of PLF dient te worden ingevuld door reizigers per vliegtuig, met de boot, bus of trein in België aankomen, ongeacht de verblijfsduur.
  2. Een bewijs van vaccinatie (minstens 14 dagen oud) dient te worden voorgelegd.
  3. Een negatieve PCR-test van max. 72 uur of een RAT-test afgenomen de dag voor of van aankomst dient te worden voorgelegd.


 • De meest recente informatie over reizen vanuit België naar een ander land kan je gemakkelijk vinden op de EU app Reopen Europe. Wie in België verblijft en zich volgens de richtlijnen van het thuisland voor terugkeer dient te laten testen kan dit doen in volgende transporthubs: Brussels Airport, Bruges-Ostend airport, HST-station Bruxelles Midi - Brussel Zuid. Bezoekers die in Brugge verblijven kunnen:

   • voor een PCR test terecht in het "test- en vaccinatiecentrum Brugge" in B-Park (Blankenbergsesteenweg 420, Brugge). Open van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur, 7 dagen op 7. Dit kan enkel als je voorafgaandelijk een CTCP-code aanvraagt via Mijngezondheid.belgie.be. Een PCR-reistest kost 55€ en is ter plaatse in het testcentrum te betalen. Je ontvangt je testresultaat binnen de 24u.
   • voor een antigeentest terecht bij de volgende apothekers. Prijs: vanaf 26,7€ (variabel). Je ontvangt het testresultaat binnen de 2 à 4 uur.

  Het testresultaat kan je opvragen in de app CovidSafeBE in de vorm van een versleutelde QR-code (het Europees Coronacertificaat). Hiervoor heb je je CTCP-code en telefoonnummer nodig. Een ID wordt niet gevraagd.