nl

Reizen naar en vanuit België

Welkom aan eenieder die onze stad mag en wil bezoeken! In Brugge ontvangen we je veilig en met open armen. Hier vind je een status update van het toeristische aanbod in Brugge.

UPDATE 24/05/2022

Reizen vanuit het buitenland naar België

Reizen naar België zijn toegestaan. Bij aankomst dient GEEN bewijs van vaccinatie, herstel of test te worden voorgelegd. Er is geen test- of quarantaineverplichting. Er dient niet langer een Passanger Locator Form te worden voorgelegd.

De Corona-maatregelen inzake reizen naar België werden op 23 mei 2022 opgeheven, uitgezonderd voor reizigers afkomstig uit landen met een heel hoog risico.

Alle info op: www.info-coronavirus.be


Reizen vanuit België naar het buitenland

Wie in België verblijft en zich volgens de richtlijnen van het thuisland voor terugkeer dient te laten testen kan dit doen in volgende transporthubs: Brussels AirportBruges-Ostend airportHST-station Bruxelles Midi - Brussel Zuid. Bezoekers die in Brugge verblijven kunnen:

  • Voor een PCR test terecht in het "test- en vaccinatiecentrum Brugge" in B-Park (Blankenbergsesteenweg 420, Brugge). Het testcentrum is elke weekdag en zondag open in de voormiddag en op zaterdag in de namiddag. Testen kan enkel op afspraak. Een afspraak maken kan je via de website https://www.testcovidnwvl.be/nl/ . Een CTCP-code aanvragen kan via via Mijngezondheid.belgie.be. Een PCR-reistest kost 55€ en is ter plaatse in het testcentrum te betalen. Je ontvangt je testresultaat binnen de 24u. 
  • Voor een snelle antigeentest kan je terecht bij de volgende apothekers. De apotheker maakt een Corona Test Prescription Code aan. Na afloop van de test krijg je de code toegestuurd per sms. Prijs: vanaf 26,7€ (variabel). Je ontvangt het testresultaat binnen de 2 à 4 uur.

Buitenlandse reizigers kunnen het testresultaat opvragen in de app CovidSafeBE of via mijngezondheid.belgie.be in de vorm van een versleutelde QR-code (het Europees Coronacertificaat). Hiervoor heb je je CTCP-code en telefoonnummer nodig. Een ID wordt niet gevraagd.