nl

Reizen naar en vanuit België

Welkom aan eenieder die onze stad mag en wil bezoeken! In Brugge ontvangen we je veilig en met open armen. Hier vind je een status update van het toeristische aanbod in Brugge.

UPDATE 14/09/2021

 

 • Toeristische reizen vanuit de EU naar België zijn toegestaan. Toeristische reizen van buiten de EU en Schengenzone naar België zijn verboden, uitgezonderd de landen die op de ‘European White List’ staan. 

 • Wie van binnen de EU naar België reist dient in volgende gevallen voor aankomst een identificatieformulier, Passenger Locator form of PLF, in te vullen:

  • Reizen per vliegtuig of per boot, ongeacht de verblijfsduur
  • Reizen per trein, per bus, auto, kampeerauto, motor, fiets, te voet, tenzij het verblijf in België minder dan 48u bedraagt.

  Raadpleeg voor je afreis de kleurenstatus van de zone waaruit je vertrekt. Wie uit een groene of oranje zone naar België reist, heeft geen test- of quarantaineverplichting. Wie uit een rode zone komt moet vanaf 12 jaar een PCR-test voorleggen die minder dan 72 uur oud is. Wie via het Europees Coronacertificaat kan aantonen hersteld te zijn van Covid-19 of volledig gevaccineerd is, wordt vrijgesteld van deze test en eventuele quarantaine.

 • De meest recente informatie over reizen vanuit België naar een ander land kan je gemakkelijk vinden op de EU app Reopen Europe. Wie in België verblijft en zich volgens de richtlijnen van het thuisland voor terugkeer dient te laten testen kan dit doen in volgende transporthubs: Brussels Airport, Bruges-Ostend airport, HST-station Bruxelles Midi - Brussel Zuid. Bezoekers die in Brugge verblijven kunnen:
  • voor een PCR test terecht in het "test- en vaccinatiecentrum Brugge" in B-Park (Blankenbergsesteenweg 420, Brugge). Open van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur, 7 dagen op 7. Dit kan enkel als je voorafgaandelijk een CTCP-code aanvraagt via Mijngezondheid.belgie.be. Een PCR-reistest kost 55€ en is ter plaatse in het testcentrum te betalen. Je ontvangt je testresultaat binnen de 24u.
  • voor een antigeentest terecht bij de volgende apothekers. Prijs: vanaf 26,7€ (variabel). Je ontvangt het testresultaat binnen de 2 à 4 uur.
 • Het testresultaat kan je opvragen in de app CovidSafeBE in de vorm van een versleutelde QR-code (het Europees Coronacertificaat). Hiervoor heb je je CTCP-code en telefoonnummer nodig. Een ID wordt niet gevraagd.