nl

Reizen naar en vanuit België

Welkom aan eenieder die onze stad mag en wil bezoeken! In Brugge ontvangen we je veilig en met open armen. Hier vind je een status update van het toeristische aanbod in Brugge.

UPDATE 01/11/2022

Reizen vanuit het buitenland naar België

Reizen naar België zijn toegestaan. Bij aankomst dient GEEN bewijs van vaccinatie, herstel of test te worden voorgelegd. Er is geen test- of quarantaineverplichting. Er dient niet langer een Passanger Locator Form te worden voorgelegd.

De Corona-maatregelen inzake reizen naar België werden op 23 mei 2022 opgeheven, uitgezonderd voor reizigers afkomstig uit landen met een heel hoog risico.

Alle info op: www.info-coronavirus.be


Reizen vanuit België naar het buitenland

Wie in België verblijft en zich volgens de richtlijnen van het thuisland voor terugkeer dient te laten testen kan dit doen in Brussels Airport. Bezoekers die in Brugge verblijven kunnen:

  • Voor een PCR test terecht in de Brugse ziekenhuizen (AZ Sint-Lucas en AZ Sint-Jan). Dit kan enkel op weekdagen. Men dient zich hiervoor aan te melden aan het onthaal van het ziekenhuis. De kostprijs van de PCR-test bedraagt 55 euro.   
  • Voor een snelle antigeentest kan je terecht bij een lokale apotheek.

Buitenlandse reizigers kunnen het testresultaat opvragen in de app CovidSafeBE of via mijngezondheid.belgie.be in de vorm van een versleutelde QR-code (het Europees Coronacertificaat). Hiervoor heb je je CTCP-code en telefoonnummer nodig. Een ID wordt niet gevraagd.