nl

Reizen naar en vanuit België

Welkom aan eenieder die onze stad mag en wil bezoeken! In Brugge ontvangen we je veilig en met open armen. Hier vind je een status update van het toeristische aanbod in Brugge.

UPDATE 11/03/2022

Reizen vanuit het buitenland naar België

Momenteel is in België code geel van toepassing.

Dit betekent dat als je vanuit het buitenland naar België reist:

  • Je dient steeds een Covid Safe Ticket (CST) voor te leggen, tenzij je verblijf in België minder dan 48u bedraagt. Na aankomst in België hoef je je niet te laten testen, noch in quarantaine te gaan.

    Het CST is een bewijs van volledige vaccinatie (minstens 14 dagen oud), van een recente negatieve PCR-test of Antigeentest of van een herstelcertificaat. Een vaccinatiecertificaat is 270 dagen geldig bij een basisvaccinatie en onbeperkt bij een boostervaccinatie. Testcertificaten op basis van een Antigeentest zijn 24 uur geldig; testcertificaten op basis van een PCR-test zijn 72 uur geldig. Een herstelcertificaat is max. 6 maanden geldig. Kinderen onder 12 jaar hoeven geen CST voor te leggen.

  • Als je uit een heel hoog risico land komt, zijn specifieke richtlijnen van toepassing al naar gelang je van binnen of van buiten de EU reist. Momenteel zijn er geen heel hoog risicolanden. 

Wie met een vervoerder (trein, bus, vliegtuig) vanuit een niet-EU land dat niet op de witte lijst staat van de EU naar België reist, dient vooraf een Passenger Locator Form (PLF) in te vullen.


Reizen vanuit België naar het buitenland

Wie in België verblijft en zich volgens de richtlijnen van het thuisland voor terugkeer dient te laten testen kan dit doen in volgende transporthubs: Brussels AirportBruges-Ostend airportHST-station Bruxelles Midi - Brussel Zuid. Bezoekers die in Brugge verblijven kunnen:

  • Voor een PCR test terecht in het "test- en vaccinatiecentrum Brugge" in B-Park (Blankenbergsesteenweg 420, Brugge). Open van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur, 7 dagen op 7. Dit kan enkel als je voorafgaandelijk een CTCP-code aanvraagt via Mijngezondheid.belgie.be. Een PCR-reistest kost 55€ en is ter plaatse in het testcentrum te betalen. Je ontvangt je testresultaat binnen de 24u.
  • Voor een antigeentest terecht bij de volgende apothekers. De apotheker maakt een Corona Test Prescription Code aan. Na afloop van de test krijg je de code toegestuurd per sms. Prijs: vanaf 26,7€ (variabel). Je ontvangt het testresultaat binnen de 2 à 4 uur.

Buitenlandse reizigers kunnen het testresultaat opvragen in de app CovidSafeBE of via mijngezondheid.belgie.be in de vorm van een versleutelde QR-code (het Europees Coronacertificaat). Hiervoor heb je je CTCP-code en telefoonnummer nodig. Een ID wordt niet gevraagd.