nl

Coronavirus / COVID-19 update

Welkom terug aan bezoekers uit eigen land en uit de 27 landen van de Schengenzone (EU, Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Zwitserland, IJsland en Liechtenstein)!

Hieronder vind je een actueel overzicht van het bezoekersaanbod in de stad:

 • De winkels zijn open. Het gebruik van een mondmasker is verplicht. Aan het begin van de belangrijkste winkelstraten kan je je handen ontsmetten en een mondmasker kopen.

 • Restaurants en cafés zijn open. Om de fysieke afstand te garanderen, worden buitenterrassen waar mogelijk uitgebreid en het aantal personen in de binnenruimtes beperkt. Voorafgaandelijk reserveren (restaurants) en registreren (cafés) is verplicht en je gezelschap is beperkt tot 10 personen. Cafés en restaurants sluiten om 1u. Sommige restaurants bieden maaltijdlevering (delivery) en maaltijden om mee te nemen (take-away) aan. Hier vind je een overzicht.

 • Toeristische logies mogen gasten ontvangen.

 • Volgende musea en bezienswaardigheden zijn geopend: Adornesdomein, Arentshuis, Basiliek van het Heilig Bloed, Brouwerij Bourgogne des Flandres, Brugse VrijeConcertgebouw-circuitCozmix – Volkssterrenwacht, Dali museum, Gezellehuis, Groeningemuseum, Gruuthusemuseum, Historium, Huisbrouwerij De Halve Maan, Kantcentrum, O.L.V.-kerk Museum, O.L.V. ter PotterieSeafrontSint-Janshospitaal, Stadhuis, Torture museum, Volkskundemuseum. Heropenen binnenkort: Choco-Story (15 juli), Frietmuseum (15 juli). In de fase van de heropstart kunnen de openingsperiodes en -tijden afwijken van wat gangbaar is. Om het bezoek veilig te laten verlopen gelden er specifieke voorschriften en wordt het aantal bezoekers beperkt. Het gebruik van een mondmasker is verplicht. Op voorhand reserveren garandeert je bezoek.

 • De rondvaartbootjes varen uit. Het dragen van een mondmasker is verplicht bij het betreden van de aanlegsteiger en tijdens de rondvaart. Voorafgaandelijk reserveren is niet nodig.

 • Paardenkoetsen, fietskoetsen en sightseeing minibusjes rijden uit. Er gelden specifieke hygiënemaatregelen die worden geafficheerd op de startplaats (Markt). Voorafgaandelijk reserveren is niet nodig.

 • Toeristische rondleidingen in de stad zijn mogelijk. Om de rondleiding veilig te laten verlopen gelden er specifieke voorschriften en is de groepsgrootte beperkt tot max. 20 personen. Informeer je op voorhand bij de organisator van de rondleiding. In juli en augustus kan je elke dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag om 14.30u aansluiten op een van onze exclusieve rondleidingen: Hartelijk Brugge of Meet and Greet Van Eyck. De groepsgrootte is beperkt tot max. 10 personen. Start: aan het infokantoor van VisitBruges in het Historium (Markt). Op voorhand reserveren in het infokantoor of online is verplicht.

 • De taxi’s rijden zonder beperking van het aantal passagiers. De algemene regels, nl. hygiënische maatregelen en afstand houden blijven geldig en moeten toegepast worden. Als dat niet kan dan mondmaskers zowel bij klant als bestuurder.

 • Het openbaar vervoer rijdt op normale frequentie en met normale capaciteit. Op treinen en bussen is het dragen van een mondmasker verplicht.  

 • Publieke toiletten zijn geopend op de Burg (Brugse Vrije), Stadshallen en ’t Zand. In Zeebrugge zijn de toiletten in het Badengebouw geopend: 7/7 vanaf 10u. Toiletten in restaurants en cafés zijn niet publiek toegankelijk voor niet-klanten.

 • Het toeristisch onthaal in het Concertgebouw (’t Zand), station (Stationsplein) en in het Historium (Markt) is geopend. . Visit Bruges is eveneens bereikbaar per telefoon (7/7 van 10u-17u) +32(0)50/44.46.46 en per e-mail visitbruges@brugge.be  

 • Alle grote evenementen blijven afgelast tot en met 31 augustus. Toekomstige evenementen zijn onzeker. Raadpleeg hier de lijst van geannuleerde evenementen.

 • Zeebrugge is klaar om strandbezoekers en badgasten op een veilige manier te ontvangen. Raadpleeg hier de meest recente informatie.

Tip! Ga zorgeloos door de stad op stap met de YouFlanders app. Op de app kan je zien op welke plaatsen het wel of niet druk is en waar welke Covid-maatregelen van toepassing zijn. Beschikbaar in Google Play & Apple Store.

De stad communiceert over genomen maatregelen op https://www.brugge.be/coronavirus. Aanvullende nuttige info vind je op de site FOD volksgezondheid met antwoorden op veel gestelde vragen in verband met gezondheid en preventie: https://www.info-coronavirus.be/nl/.

Naar pdf
Boek je verblijf