nl

Coronavirus / COVID-19 update

Welkom aan eenieder die onze stad mag en wil bezoeken! In Brugge ontvangen we je veilig en met open armen. Hier vind je de belangrijkste overheidsrichtlijnen in verband met reizen naar en vanuit België.

UPDATE 20/01/2022

Tot 28 januari 2022 zijn in België, dus ook in Brugge, volgende maatregelen van toepassing:

  • Winkelen kan met maximaal twee personen (met uitzondering van minderjarigen van het eigen huishouden). Tijdens het winkelen draag je een mondmasker. Tussen 10u en 19u geldt er mondmaskerplicht in de winkelstraten tussen ’t Zand en de Markt.
  • De openingsuren van eet- en drankgelegenheden zijn beperkt van 5 uur 's morgens tot 23 uur 's avonds. Een Covid Safe Ticket (CST) wordt gevraagd. Bij verplaatsingen in deze gelegenheden geldt mondmaskerplicht. Enkel zitplaatsen aan tafel of aan de toog kunnen worden gebruikt. Het aantal personen per tafel is beperkt tot 6, kinderen tot en met 12 jaar niet meegeteld. Personen die onder hetzelfde dak wonen, mogen ongeacht hun aantal een tafel delen. 
  • In publiek toegankelijke ruimtes van toeristische logies, in overheidsgebouwen en gebouwen waar erediensten plaatsvinden geldt mondmaskerplicht.
  • Musea, attracties, cultuurhuizen (schouwburgen, concertzalen) en bioscopen zijn geopend. Het voorleggen van een CST en gebruik van een mondmasker is er verplicht. 
  • Het dragen van een mondmasker is verplicht in de treinstations, bij gebruik van het openbaar vervoer (bussen van de Lijn) en georganiseerd collectief vervoer (sightseeingbusjes, rondvaartbootjes) en in taxi’s.
  • Op publieke evenementen, wordt doorgaans een CST gevraagd en is het dragen van een mondmasker verplicht. Publieke evenementen indoor en congressen kunnen enkel zittend plaatsvinden en zijn beperkt tot 200 personen.
  • Fitnesszaken en zwembaden zijn geopend. Recreatieve onderdelen van zwembaden zijn gesloten net als de binnenruimtes van pretparken.

Kinderen jonger dan 6 jaar hoeven geen mondmasker te dragen.

Het Covid Safe Ticket (CST) is een bewijs van volledige vaccinatie (minstens 14 dagen oud), van een recente negatieve PCR-test (geldig: dag van de test + 2 dagen) of Antigeentest (geldig: dag van de test + 1 dag) of van een herstelcertificaat (van minder dan 6 maanden). Personen jonger dan 12 jaar en 2 maanden hoeven geen CST voor te leggen, voor eet-en drankgelegenheden geldt dit pas vanaf 16 jaar.