nl

Coronavirus / COVID-19 update

UPDATE 1/12/2020

Voor de laatste updates verwijzen we je graag door naar dit overzicht.

 • Het dragen van een mondmasker is verplicht in alle openbare gebouwen, in de drukste zone en winkelstraten van de stad (24u/24) en in de omgeving van het station (van 6u tot 21u). Er geldt een uitgaansverbod tussen 0u en 5u.

 • Alle logiesvormen, uitgezonderd campings, mogen openblijven met uitsluiting van hun restaurant, drankgelegenheden en andere gemeenschappelijke faciliteiten. Ontbijt en gastenmaaltijden kunnen enkel op de kamer worden genuttigd.

  Alle gemeenschappelijke faciliteiten (wellness, zwembad,...) zijn gesloten. 

 • De winkels zijn open. Winkelen doe je alleen, tenzij je hulp of begeleiding moet krijgen. Minderjarigen mogen worden begeleid door één volwassene. Je mag maximaal 30 minuten in de winkel zijn, tenzij je een afspraak hebt. Om het winkelen veilig te laten verlopen, worden de hoofdwinkelstraten (Zuidzandstraat-Steenstraat en Geldmunstraat-Noordzandstraat) op vrijdag en in het weekend vanaf 11 uur verkeersvrij gemaakt. In deze winkelstraten wordt een wandelrichting aangeduid en de drukte wordt continue gemonitord. Het gebruik van een mondmasker is verplicht in alle winkels en in bepaalde winkelstraten (zie plan voor meer details). Aan het begin van de belangrijkste winkelstraten kan je je handen ontsmetten en een mondmasker kopen.

 • Restaurants en cafés zijn gesloten. Sommige restaurants bieden (tot 22u) maaltijdlevering (delivery) en maaltijden om mee te nemen (take-away) aan. Hier vind je een overzicht.

 • Volgende musea en bezienswaardigheden zijn open: Arentshuis (11/12), Belfort (4/12), Cozmix, Groeningemuseum (4/12), Heilige Bloedbasiliek, Museum-Gallery Xpo Salvador Dalí (4/12) en Sint-Janshospitaal (4/12). Openingsperiodes en -tijden kunnen afwijken van wat gangbaar is. Om het bezoek veilig te laten verlopen gelden er specifieke voorschriften en wordt het aantal bezoekers beperkt. Het gebruik van een mondmasker is verplicht. Op voorhand reserveren garandeert je bezoek.

 • De paarden- en fietskoetsen, paardentrams en sightseeingbusjes rijden niet uit. De bootjes op de reien varen niet uit.

 • Toeristische rondleidingen met gids zijn verboden.

 • De cultuurhuizen en bioscopen in Brugge zijn gesloten.

 • De taxi’s rijden zonder beperking van het aantal passagiers. Het dragen van een mondmasker is verplicht zowel voor klant als bestuurder. 

 • Het openbaar vervoer rijdt op normale frequentie en met normale capaciteit. Op treinen, bussen, trams en in de stations is het dragen van een mondmasker verplicht.  

 • Publieke toiletten zijn geopend op de Burg (Brugse Vrije) (9.30u-17.30u), Markt-Stadshallen (10u-18u), Gruuthusemuseum (9.30u-0u), ’t Zand (9.30u-18u, vanaf 19u enkel toegankelijk met parkeerticket), Biekorf (24u/24) en Minnewaterpark (14.30u-23.30u).

 • Het toeristische infokantoor 't Zand (Concertgebouw) is geopend. De andere toeristische infokantoren zijn gesloten. Toerisme Brugge blijft bereikbaar per telefoon (7/7 van 10u-17u) +32(0)50/44.46.46 en per e-mail  visitbruges@brugge.be . 

 • Evenementen: Vanaf 29 oktober 2020 tot en met al zeker 13 december 2020 mogen er geen evenementen meer doorgaan.

De stad communiceert over genomen maatregelen op https://www.brugge.be/coronavirus. Aanvullende nuttige info vind je op de site FOD volksgezondheid met antwoorden op veel gestelde vragen in verband met gezondheid en preventie: https://www.info-coronavirus.be/nl/.

 

 • © Plan - Zones mondmasker verplicht

  Plan - Zones mondmasker verplicht