nl

Coronavirus / COVID-19 update

Welkom aan eenieder die onze stad mag en wil bezoeken! In Brugge ontvangen we je veilig en met open armen. Hier vind je de belangrijkste overheidsrichtlijnen in verband met reizen naar en vanuit België.

UPDATE 16/07/2021

Ter plaatse in Brugge:

 • Alle toeristische logies (hotels, gastenkamers, vakantiewoningen, campings, camperterreinen) mogen open zijn. Het maximum aantal personen per hotel- of gastenkamer, vakantiewoning of andere individuele verhuureenheid is beperkt tot je eigen gezin + maximum 8 personen, kinderen tot en met 12 jaar niet meegeteld. Gemeenschappelijke voorzieningen mogen worden gebruikt volgens de geldende protocollen.

 • Alle winkels zijn open. Het gebruik van een mondmasker is verplicht in alle winkels.

 • Restaurants en cafés mogen open zijn. De openingsuren zijn beperkt van 5u tot 1u. Er mogen maximaal 8 personen aan één tafel zitten, tenzij je huishouden meer leden telt. Sommige restaurants bieden maaltijdlevering (delivery) en maaltijden om mee te nemen (take-away) aan.

 • Volgende musea en bezienswaardigheden zijn open: AdornesArentshuis, BelfortBoudewijn Seapark, Bourgogne des Flandres, Brouwerij De Halve Maan, Brugse Vrije, Choco-Story, Concertgebouw CircuitCozmixFrietmuseumGezellehuisGroeningemuseum, GruuthusemuseumHeilige Bloedbasiliek, Historium BruggeMuseum-Gallery Xpo Salvador DalíO.L.V.-kerk MuseumO.L.V. ter Potterie, Poortersloge, SeafrontSint-JanshospitaalStadhuisSt-JanshuismolenTorture museum (foltermuseum) en Volkskundemuseum. Openingsperiodes en -tijden kunnen afwijken van wat gangbaar is. We raden je daarom aan om voor je bezoek zeker de website van de (toeristische) ondernemer te raadplegen of bij twijfel even rechtstreeks contact op te nemen. Om het bezoek veilig te laten verlopen gelden er specifieke voorschriften en wordt het aantal bezoekers beperkt. Het gebruik van een mondmasker is verplicht. Op voorhand reserveren garandeert je bezoek.

 • Fietskoetsen rijden uit. Op weekdagen, alsook zondag, enkel op reservatie.

 • Paardenkoetsen rijden uit. Er gelden specifieke hygiënemaatregelen die worden geafficheerd op de startplaats (Markt). Voorafgaandelijk reserveren is niet nodig.

 • De paardentrams rijden niet uit. 

 • De sightseeing minibusjes rijden uit.

 • Segways: reserveren via de website.

 • De rondvaartbootjes varen uit. Het dragen van een mondmasker is verplicht bij het betreden van de aanlegsteiger en tijdens de rondvaart. Voorafgaandelijk reserveren is niet nodig.

 • Toeristische rondleidingen in de stad zijn mogelijk. Om de rondleiding veilig te laten verlopen gelden er specifieke voorschriften en is de groepsgrootte beperkt tot maximum 25 personen, inclusief de gids (kinderen tot en met 12 jaar niet inbegrepen). Informeer je op voorhand bij de organisator van de rondleiding. 

  In juli kan je:

  • elke zaterdag en zondag om 14.30u aansluiten op onze exclusieve rondleiding Hartelijk Brugge (NL/FR/DE). Vanaf 14/07 zijn er ook rondleidingen op woensdag en vrijdag om 14.30u.
  • elke dag (NL) of elke zaterdag (FR) om 14.00u aansluiten op onze rondleiding Triënnale 2021. Op zondag is er bijkomend ook een Kinderwandeling 2021 om 14.00u (NL).

  In augustus kan je:

  • elke woensdag, zaterdag en zondag om 14.30u aansluiten op onze exclusieve rondleiding Hartelijk Brugge (NL/FR/DE).
  • elke dag (NL) of elke zaterdag (FR) om 14.00u aansluiten op onze rondleiding Triënnale 2021. Op zondag is er bijkomend ook een Kinderwandeling 2021 om 14.00u (NL).

  Start: aan het infokantoor van VisitBruges in het Historium (Markt). Op voorhand reserveren is verplicht via Visit Bruges of in het infokantoor (zolang er tickets beschikbaar zijn).

 • De taxi’s rijden zonder beperking van het aantal passagiers. Het dragen van een mondmasker is verplicht zowel voor klant als bestuurder. 

 • Het openbaar vervoer rijdt op normale frequentie en met normale capaciteit. Op treinen, bussen, trams en in de stations is het dragen van een mondmasker verplicht.  

 • Publieke toiletten zijn geopend op de Burg (Brugse Vrije) (9.30u-17.30u), Markt-Stadshallen (10u-18u), Simon Stevinplein (za-zo: 11u-18u), Gruuthusemuseum (9.30u-18u30), ’t Zand (9.30u-18u, vanaf 19u enkel toegankelijk met parkeerticket), Biekorf (24u/24), Minnewaterpark (14.30u-18.30u) en Zeebrugge (10.00u-19.00u).

 • De toeristische infokantoren op 't Zand (Concertgebouw), op Stationsplein (Station) en op de Markt (Historium) zijn geopend. Toerisme Brugge blijft bereikbaar per telefoon (7/7 van 10u-17u) +32(0)50/44.46.46 en per e-mail visitbruges@brugge.be .

 • Cultuurhuizen en bioscopen zijn open. Evenementen zijn mogelijk. De capaciteit is nog beperkt en er gelden nog veiligheidsmaatregelen. Controleer steeds de website van de organisator voor uw bezoek.

De stad communiceert over genomen maatregelen op https://www.brugge.be/coronavirus. Aanvullende nuttige info vind je op de site FOD volksgezondheid met antwoorden op veel gestelde vragen in verband met gezondheid en preventie: https://www.info-coronavirus.be/nl/