nl

Coronavirus / COVID-19 update

Brugge bereidt zich voor op een geleidelijke en graduele afbouw van de Covid-19 maatregelen. De stad volgt nauwgezet de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad op om je bezoek aan de stad veilig te laten verlopen. Toeristisch bezoek is vooralsnog niet mogelijk. Hieronder vind je een update van de situatie:


Winkelen

Winkelen in Brugge is mogelijk, doch alleen en beperkt tot 30 minuten. Het gebruik van een mondmasker wordt aangeraden (maar is niet verplicht). Toeristische uitstapjes tijdens het winkelen blijven verboden.

Voor een vlot en veilig verloop van het winkelgebeuren neemt de stad extra maatregelen in de belangrijkste winkelstraten: Noordzandstraat, Steenstraat, Geldmuntstraat en Zuidzandstraat. Om kruisende voetgangersbewegingen te vermijden, is een bezoekersgeleiding via straatmarkering op de rijweg ingesteld. Het voetpad wordt ingericht als wachtzone voor de klanten van de winkels. Aan het begin van elke straat kunnen handen worden ontsmet en mondmaskers worden aangekocht. Uitgezonderd de Zuidzandstraat zijn de andere straten op weekdagen en op zaterdag van 13u tot 18u autovrij. De politie en gemeenschapswachten zorgen er mee voor dat de maatregelen worden nageleefd. Publieke toiletten zijn geopend op de Burg (Brugse Vrije), Stadshallen en ’t Zand.

 

Musea en bezienswaardigheden

De musea en bezienswaardigheden heropenen gefaseerd:

Zijn op vandaag geopend:

Openen binnenkort:

 

Belangrijk:

  • In de fase van heropstart kunnen de openingsperiodes en -tijden afwijken van wat gangbaar is.
  • Om het bezoek veilig te laten verlopen gelden er specifieke voorschriften en het aantal bezoekers per locatie is beperkt. Op voorhand reserveren garandeert je bezoek.
  • Musea en bezienswaardigheden die niet expliciet in dit overzicht zijn opgenomen, blijven gesloten.

Raadpleeg voorafgaand aan je bezoek de websites van deze musea of bezienswaardigheden.

 

Toeristisch onthaal

Het toeristisch onthaal in het Concertgebouw (’t Zand) is geopend. Het toeristisch onthaal in het station (Stationsplein) en op de Markt (Historium) heropenen op 8 juni. Visit Bruges is bereikbaar per telefoon (7/7 van 10u-17u) +32(0)50/44.46.46 en per e-mail visitbruges@brugge.be .

Om de verspreiding van het Coronavirus/COVID-19 in te perken, blijven volgende voorzorgsmaatregelen tot nader bericht van toepassing:

- Alle cafés en restaurants zijn gesloten. Thuisbezorging en drive-in zijn toegestaan.
- Hotels mogen geopend zijn, behalve hun eventuele restaurant. Andere toeristische logies zijn niet open.
- De paarden- en fietskoetsen, paardentrams en sightseeingbusjes rijden niet uit. De bootjes op de reien varen niet uit. Rondleidingen met gids zijn verboden. 
- De cultuurhuizen en bioscopen in Brugge zijn gesloten.
- Alle grote evenementen zijn afgelast tot en met 31 augustus. Toekomstige evenementen zijn onzeker. Raadpleeg hier de lijst van geannuleerde evenementen.
- De taxi’s blijven rijden, weliswaar beperkt tot slechts 1 persoon ofwel 1 gezin (onder hetzelfde dak wonende) en mits de hygiënische maatregelen worden gerespecteerd. Fietstaxi’s rijden niet uit.

 

De stad communiceert over genomen maatregelen op https://www.brugge.be/coronavirus. Aanvullende nuttige info vind je op de site FOD volksgezondheid met antwoorden op veel gestelde vragen in verband met gezondheid en preventie: https://www.info-coronavirus.be/nl/

Naar pdf
Boek je verblijf