nl

Coronavirus / COVID-19 update

UPDATE 07/05/2021

Reizen naar België:

 • Vooralsnog zijn niet-essentiële reizen van buiten de EU en de Schengenzone naar België niet toegestaan. Niet-essentiële reizen vanuit de EU naar België zijn niet verboden maar worden sterk afgeraden.

 • Wie van binnen de EU naar België reist dient in volgende gevallen voor aankomst een identificatieformulier, Passenger Locator form of PLF, in te vullen:
  • Reizen per vliegtuig of per boot, ongeacht de verblijfsduur
  • Reizen per trein, per bus, auto, kampeerauto, motor, fiets, te voet, tenzij het verblijf in België minder dan 48u bedraagt.

 • Aan de hand van het PLF wordt een risicoprofiel opgemaakt en wordt bepaald of reizigers moeten worden getest of in quarantaine moeten. Na het invullen van het PLF volgt info hierover per SMS. Meer info kan je via deze link raadplegen.

 

Ter plaatse in Brugge:

 • Het dragen van een mondmasker is verplicht in alle openbare gebouwen, in de drukste zone en winkelstraten van de stad (24u/24) en in de omgeving van het station (van 6u tot 21u). Er geldt een uitgaansverbod tussen 0u en 5u.

 • Alle toeristische logies (hotels, gastenkamers, vakantiewoningen, campings, camperterreinen) mogen openblijven. Gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen (bv. gemeenschappelijke badkamer in een gastenkamer of sanitaire blokken op een camping) mogen worden gebruikt. Andere gemeenschappelijke faciliteiten (restaurants, drankgelegenheden, fitness, sportzalen) zijn gesloten. Ontbijt en gastenmaaltijden kunnen enkel op de kamer worden genuttigd (Hier vind je terug welke opties aangeboden worden door de logies die momenteel open zijn). Het maximum aantal personen per hotel- of gastenkamer, vakantiewoning of andere individuele verhuureenheid is beperkt tot de gezinsleden en één nauw contact van het gezin.

 • Alle winkels zijn open. Een afspraak maken is niet nodig. Je mag winkelen met één ander lid van je huishouden. Het gebruik van een mondmasker is verplicht in alle winkels en in bepaalde winkelstraten (zie plan voor meer details).

 • Restaurants en cafés:
  Tot 8 mei 2021:
  Restaurants en cafés
   zijn gesloten. Sommige restaurants bieden (tot 22u) maaltijdlevering (delivery) en maaltijden om mee te nemen (take-away) aan. Hier vind je een overzicht.

  Vanaf 8 mei 2021:
  Enkel de terrassen van restaurants en cafés mogen open zijn. De openingsuren zijn beperkt van 8u tot 22u en er mogen maximaal 4 personen aan één tafel zitten, Tenzij je huishouden meer leden telt, dan mag je met meer aan tafel zitten. Klanten mogen de binnenruimte occasioneel en kort betreden voor sanitaire voorzieningen, het betreden van het terras of te betalen. Sommige restaurants bieden (tot 22u) maaltijdlevering (delivery) en maaltijden om mee te nemen (take-away) aan. Hier vind je een overzicht.

 • Volgende musea en bezienswaardigheden zijn open: AdornesArentshuis, BelfortBoudewijn SeaparkBrugse VrijeConcertgebouw CircuitCozmix, FrietmuseumGezellehuisGroeningemuseum, GruuthusemuseumHeilige Bloedbasiliek, Historium BruggeMuseum-Gallery Xpo Salvador DalíO.L.V.-kerk MuseumO.L.V. ter Potterie, SeafrontSint-JanshospitaalStadhuisSt-JanshuismolenTorture museum (foltermuseum) en Volkskundemuseum. Openingsperiodes en -tijden kunnen afwijken van wat gangbaar is. We raden je daarom aan om voor je bezoek zeker de website van de (toeristische) ondernemer te raadplegen of bij twijfel even rechtstreeks contact op te nemen. Om het bezoek veilig te laten verlopen gelden er specifieke voorschriften en wordt het aantal bezoekers beperkt. Het gebruik van een mondmasker is verplicht. Op voorhand reserveren garandeert je bezoek.

 • Fietskoetsen rijden uit. Op weekdagen, alsook zondag, enkel op reservatie.

 • Paardenkoetsen rijden opnieuw uit. Er gelden specifieke hygiënemaatregelen die worden geafficheerd op de startplaats (Markt). Voorafgaandelijk reserveren is niet nodig.

 • De paardentrams rijden niet uit. 

 • De sightseeing minibusjes rijden (met open dak) uit bij droog weer.

 • Segways: reserveren via de website.

 • De rondvaartbootjes varen vanaf 08/05/2021 uit met een beperktere capaciteit en frequentie. Het dragen van een mondmasker is verplicht bij het betreden van de aanlegsteiger en tijdens de rondvaart. Voorafgaandelijk reserveren is niet nodig.

 • Toeristische rondleidingen in de stad zijn mogelijk. Om de rondleiding veilig te laten verlopen gelden er specifieke voorschriften en is de groepsgrootte beperkt tot maximum 10 personen, inclusief de gids (kinderen tot en met 12 jaar niet inbegrepen). Informeer je op voorhand bij de organisator van de rondleiding. 
  Voor de maand mei kan je:

  Start: aan het infokantoor van VisitBruges in het Historium (Markt). Op voorhand reserveren is verplicht via Visit Bruges of in het infokantoor (zolang er tickets beschikbaar zijn).

 • De cultuurhuizen en bioscopen in Brugge zijn gesloten.

 • De taxi’s rijden zonder beperking van het aantal passagiers. Het dragen van een mondmasker is verplicht zowel voor klant als bestuurder. 

 • Het openbaar vervoer rijdt op normale frequentie en met normale capaciteit. Op treinen, bussen, trams en in de stations is het dragen van een mondmasker verplicht.  

 • Publieke toiletten zijn geopend op de Burg (Brugse Vrije) (9.30u-17.30u), Markt-Stadshallen (10u-18u), Simon Stevinplein (za-zo: 11u-18u), Gruuthusemuseum (9.30u-18u30), ’t Zand (9.30u-18u, vanaf 19u enkel toegankelijk met parkeerticket), Biekorf (24u/24), Minnewaterpark (14.30u-18.30u) en Zeebrugge (10.00u-19.00u).

 • De toeristische infokantoren Infokantoor 't Zand (Concertgebouw), Infokantoor Stationsplein (Station) (vanaf 8 mei 2021) en Infokantoor Markt (Historium) zijn geopend. Toerisme Brugge blijft bereikbaar per telefoon (7/7 van 10u-17u) +32(0)50/44.46.46 en per e-mail visitbruges@brugge.be .

 • Evenementen: Sinds 29 oktober 2020 mogen er geen evenementen meer doorgaan.

De stad communiceert over genomen maatregelen op https://www.brugge.be/coronavirus. Aanvullende nuttige info vind je op de site FOD volksgezondheid met antwoorden op veel gestelde vragen in verband met gezondheid en preventie: https://www.info-coronavirus.be/nl/

 • © Plan - Zones mondmasker verplicht

  Plan - Zones mondmasker verplicht