nl

Coronavirus / COVID-19 update

UPDATE 10/09/2020

Welkom aan eenieder die onze stad mag en wil bezoeken!

Wat je moet weten voor je vertrek:

 • Vooralsnog is reizen van buiten de EU en de Schengenzone naar België niet toegestaan.

 • Wie vanuit de EU en de Schengenzone naar België reist, raadpleegt voor vertrek best even het reisadvies van het land van herkomst.

 • Verblijf je minstens 48 uur in België dan moet je binnen de 48 uur voor aankomst een identificatieformulier (Passenger Locator form) invullen. Je kan dit formulier hier invullen.

 • Voor personen die vanuit specifieke regio’s uit het buitenland naar Belgen reizen, geldt een verplichte of aanbevolen quarantaine of testing. Je kan deze raadplegen via deze link.

 • Het dragen van een mondmasker is verplicht in alle openbare gebouwen en in de drukste zone en winkelstraten van de stad.

 • Tip! Ga zorgeloos door de stad op stap met de YouFlanders app. Op de app kan je zien op welke plaatsen het wel of niet druk is en waar welke Covid-maatregelen van toepassing zijn. Beschikbaar in Google Play & Apple Store.

We ontvangen je veilig en met open armen!

Hieronder vind je een actueel overzicht van het bezoekersaanbod in de stad en de specifieke maatregelen:

 • Toeristische logies ontvangen gasten en houden rekening met de gezondheids- en hygiënerichtlijnen.

 • Volgende musea en bezienswaardigheden zijn geopend: Adornesdomein, Arentshuis, Basiliek van het Heilig Bloed, Brouwerij Bourgogne des Flandres, Brugse VrijeChoco-StoryConcertgebouw-circuitCozmix – Volkssterrenwacht, Dali museum, DiamantmuseumGezellehuis, Groeningemuseum, Gruuthusemuseum, Historium, Huisbrouwerij De Halve MaanFrietmuseumKantcentrum, O.L.V.-kerk Museum, O.L.V. ter PotterieSeafrontSint-Janshospitaal, Stadhuis, Torture museum, Volkskundemuseum. Openingsperiodes en -tijden kunnen afwijken van wat gangbaar is. Om het bezoek veilig te laten verlopen gelden er specifieke voorschriften en wordt het aantal bezoekers beperkt. Het gebruik van een mondmasker is verplicht. Op voorhand reserveren garandeert je bezoek.

 • De winkels zijn open. Het is toegelaten om met z’n tweeën te winkelen en dit zonder tijdslimiet. Het gebruik van een mondmasker is verplicht in alle winkels en in bepaalde winkelstraten (zie plan voor meer detail). Aan het begin van de belangrijkste winkelstraten kan je je handen ontsmetten en een mondmasker kopen.

 • Restaurants en cafés zijn open. Het gebruik van een mondmasker is verplicht (behalve wanneer je aan tafel zit). Om de fysieke afstand te garanderen, worden buitenterrassen waar mogelijk uitgebreid en het aantal personen in de binnenruimtes beperkt. Voorafgaandelijk reserveren (restaurants) en registreren (cafés en restaurants) is verplicht en je gezelschap is beperkt tot 10 personen. Cafés en restaurants sluiten om 1u. Sommige restaurants bieden maaltijdlevering (delivery) en maaltijden om mee te nemen (take-away) aan. Hier vind je een overzicht.

 • De rondvaartbootjes varen uit. Het dragen van een mondmasker is verplicht bij het betreden van de aanlegsteiger en tijdens de rondvaart. Voorafgaandelijk reserveren is niet nodig.

 • Paardenkoetsen, fietskoetsen en sightseeing minibusjes rijden uit. Er gelden specifieke hygiënemaatregelen die worden geafficheerd op de startplaats (Markt). Voorafgaandelijk reserveren is niet nodig.

 • Toeristische rondleidingen in de stad zijn mogelijk. Om de rondleiding veilig te laten verlopen gelden er specifieke voorschriften en is de groepsgrootte beperkt tot max. 15 personen, de gids en kinderen onder de 12 jaar niet meegerekend. Informeer je op voorhand bij de organisator van de rondleiding. Elke vrijdag, zaterdag en zondag kan je aansluiten op onze exclusieve wandelingen: Hartelijk Brugge en Meet and Greet Van Eyck. Start: aan het infokantoor van Visit Bruges (binnenplein) in Historium (Markt). Op voorhand reserveren is verplicht en kan zowel online als in het infokantoor.

 • De taxi’s rijden zonder beperking van het aantal passagiers. Het dragen van een mondmasker is verplicht zowel voor klant als bestuurder. 

 • Het openbaar vervoer rijdt op normale frequentie en met normale capaciteit. Op treinen, bussen, trams en in de stations is het dragen van een mondmasker verplicht.  

 • Publieke toiletten zijn geopend op de Bargeparking, Burg (Brugse Vrije), Minnewater, Stadshallen en ’t Zand. In Zeebrugge zijn de toiletten in het Badengebouw geopend: 7/7 vanaf 10u. Toiletten in restaurants en cafés zijn niet publiek toegankelijk voor niet-klanten.

 • Het toeristisch onthaal in het Concertgebouw (’t Zand), station (Stationsplein) en in het Historium (Markt) is geopend. Visit Bruges is eveneens bereikbaar per telefoon (7/7 van 10u-17u) +32(0)50/44.46.46 en per e-mail visitbruges@brugge.be  

 • Toekomstige evenementen zijn onzeker. Raadpleeg hier de lijst van geannuleerde evenementen. Binnen de mogelijkheden van wat is toegestaan, gaan een aantal evenementen en interessante tentoonstellingen wel door. Je kan deze hier raadplegen.

 • Een dagje aan het strand van Zeebrugge? Goed idee! Maar hou het veilig en respecteer de maatregelen die de Stad opstelde in de strijd tegen het coronavirus.

De stad communiceert over genomen maatregelen op https://www.brugge.be/coronavirus. Aanvullende nuttige info vind je op de site FOD volksgezondheid met antwoorden op veel gestelde vragen in verband met gezondheid en preventie: https://www.info-coronavirus.be/nl/.

 

 • © Plan - Zones mondmasker verplicht

  Plan - Zones mondmasker verplicht