nl

Coronavirus / COVID-19 update

UPDATE 01/03/2021

 • Het dragen van een mondmasker is verplicht in alle openbare gebouwen, in de drukste zone en winkelstraten van de stad (24u/24) en in de omgeving van het station (van 6u tot 21u). Er geldt een uitgaansverbod tussen 0u en 5u.

 • Alle toeristische logies (hotels, gastenkamers, vakantiewoningen, campings, camperterreinen) mogen openblijven. Gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen (bv. gemeenschappelijke badkamer in een gastenkamer of sanitaire blokken op een camping) mogen worden gebruikt. Andere gemeenschappelijke faciliteiten (restaurants, drankgelegenheden, fitness, sportzalen) zijn gesloten. Ontbijt en gastenmaaltijden kunnen enkel op de kamer worden genuttigd. Het maximum aantal personen per hotel- of gastenkamer, vakantiewoning of andere individuele verhuureenheid is beperkt tot de gezinsleden en één nauw contact van het gezin.

 • De winkels zijn open. Winkelen doe je alleen, tenzij je hulp of begeleiding moet krijgen. Minderjarigen mogen worden begeleid door één volwassene. Je mag maximaal 30 minuten in de winkel zijn, tenzij je een afspraak hebt. Het gebruik van een mondmasker is verplicht in alle winkels en in bepaalde winkelstraten (zie plan voor meer details). Aan het begin van de belangrijkste winkelstraten kan je je handen ontsmetten en een mondmasker kopen.

 • Restaurants en cafés zijn gesloten. Sommige restaurants bieden (tot 22u) maaltijdlevering (delivery) en maaltijden om mee te nemen (take-away) aan. Hier vind je een overzicht.

 • Volgende musea en bezienswaardigheden zijn open: AdornesArentshuis, BelfortConcertgebouw CircuitCozmix, FrietmuseumGroeningemuseum, GruuthusemuseumHeilige BloedbasiliekMuseum-Gallery Xpo Salvador DalíO.L.V.-kerk MuseumSint-JanshospitaalTorture museum (foltermuseum) en Volkskundemuseum. Vanaf 3 april 2021 gaan ook volgende musea open: Brugse Vrije, Gezellehuis, O.L.V. ter Potterie, Stadhuis en St-Janshuismolen. Openingsperiodes en -tijden kunnen afwijken van wat gangbaar is. We raden je daarom aan om voor je bezoek zeker de website van de (toeristische) ondernemer te raadplegen of bij twijfel even rechtstreeks contact op te nemen. Om het bezoek veilig te laten verlopen gelden er specifieke voorschriften en wordt het aantal bezoekers beperkt. Het gebruik van een mondmasker is verplicht. Op voorhand reserveren garandeert je bezoek.

 • De paarden- en fietskoetsen, paardentrams en sightseeingbusjes rijden niet uit. De bootjes op de reien varen niet uit.

 • Toeristische rondleidingen zijn beperkt toegelaten. Raadpleeg hier wat kan.

 • De cultuurhuizen en bioscopen in Brugge zijn gesloten.

 • De taxi’s rijden zonder beperking van het aantal passagiers. Het dragen van een mondmasker is verplicht zowel voor klant als bestuurder. 

 • Het openbaar vervoer rijdt op normale frequentie en met normale capaciteit. Op treinen, bussen, trams en in de stations is het dragen van een mondmasker verplicht.  

 • Publieke toiletten zijn geopend op de Burg (Brugse Vrije) (9.30u-17.30u), Markt-Stadshallen (10u-18u), Simon Stevinplein (za-zo: 11u-18u), Gruuthusemuseum (9.30u-18u30), ’t Zand (9.30u-18u, vanaf 19u enkel toegankelijk met parkeerticket), Biekorf (24u/24) en Minnewaterpark (14.30u-18.30u).

 • Alle toeristische infokantoren zijn gesloten. Toerisme Brugge blijft bereikbaar per telefoon (7/7 van 10u-17u) +32(0)50/44.46.46 en per e-mail visitbruges@brugge.be .

 • Evenementen: Sinds 29 oktober 2020 mogen er geen evenementen meer doorgaan.

De stad communiceert over genomen maatregelen op https://www.brugge.be/coronavirus. Aanvullende nuttige info vind je op de site FOD volksgezondheid met antwoorden op veel gestelde vragen in verband met gezondheid en preventie: https://www.info-coronavirus.be/nl/

 • © Plan - Zones mondmasker verplicht

  Plan - Zones mondmasker verplicht