nl

Coronavirus / COVID-19 update

Welkom aan eenieder die onze stad mag en wil bezoeken! In Brugge ontvangen we je veilig en met open armen. Hier vind je de belangrijkste overheidsrichtlijnen in verband met reizen naar en vanuit België.

UPDATE 24/05/2022

Plaatselijke Covid-maatregelen

Momenteel zijn er geen specifieke Coronamaatregelen van toepassing.

Een Covid Save Ticket (CST) wordt niet meer gevraagd. Het dragen van een mondmasker is enkel nog verplicht in ziekenhuizen, medische kabinetten en apotheken.

 

Testmogelijkheden in Brugge

Wie in België verblijft en zich volgens de richtlijnen van het thuisland voor terugkeer dient te laten testen kan dit doen in Brugge:

  • Voor een PCR test terecht in het "test- en vaccinatiecentrum Brugge" in B-Park (Blankenbergsesteenweg 420, Brugge). Het testcentrum is elke weekdag en zondag open in de voormiddag en op zaterdag in de namiddag. Testen kan enkel op afspraak. Een afspraak maken kan je via de website https://www.testcovidnwvl.be/nl/ . Een CTCP-code aanvragen kan via via Mijngezondheid.belgie.be. Een PCR-reistest kost 55€ en is ter plaatse in het testcentrum te betalen. Je ontvangt je testresultaat binnen de 24u.
  • Voor een snelle antigeentest kan je terecht bij de volgende apothekers. De apotheker maakt een Corona Test Prescription Code (CTCP) aan. Na afloop van de test krijg je de code toegestuurd per sms. Prijs: vanaf 26,7€ (variabel). Je ontvangt het testresultaat binnen de 2 à 4 uur.

Buitenlandse reizigers kunnen het testresultaat opvragen in de app CovidSafeBE of via mijngezondheid.belgie.be in de vorm van een versleutelde QR-code (het Europees Coronacertificaat). Hiervoor heb je je CTCP-code en telefoonnummer nodig. Een ID wordt niet gevraagd.