nl

Cactus Muziekcentrum vzw

Cactus is een professioneel muziekcentrum met aandacht voor een grote diversiteit aan niet-klassieke muziek. Van roots, rock en indie over dub, jazz en hiphop tot singer-song, pop en elektronica. En alles daar tussenin. In haar werking staat de kunstenaar centraal, steeds binnen bredere maatschappelijke evoluties en thema’s als globalisering en migratie, technologische innovatie, wijzigende sociale relaties, ecologie en duurzaamheid.

De gloednieuwe muziekclub op het Kanaaleiland in het zuiden van de stad is de vaste uitvalsbasis van Cactus Muziekcentrum. Met een concertzaal (700 personen), een café dat jong talent een podium geeft tijdens caféconcerten en een open repetitieruimte komt elke muziekliefhebber er aan zijn trekken. Maar het is meer dan dat. Het muziekcentrum wil vooral een open huis en creatieve hub zijn waar muzikanten zich thuis voelen.

Cactus Muziekcentrum is ook de organisatie achter het jaarlijkse Cactusfestival in het Minnewaterpark, dat traditioneel doorgaat in het tweede weekend van juli.