nl

Ten noordoosten van Brugge ligt het bevallige Damme. Tot de verzanding van het Zwin was dit de overslaghaven van Brugge. Via de Damse Vaart, zonder twijfel een van ’s lands mooiste stukjes natuur, rijd je in rechte lijn naar het Uilenspiegelstadje. De Damse Vaart wordt dan ook omzoomd door prachtige populieren van soms meer dan 100 jaar oud. Hun kromgewaaide stammen zorgen voor een betoverend decor. Een ervaring die je ook vanaf het water kunt beleven. De nostalgische raderboot Lamme Goedzak vaart in stijl en tegen een gezapig tempo, heen en weer tussen het middeleeuwse stadje en de Brugse Noorweegse Kaai. En elke tweede zondag van de maand wordt Damme omgetoverd tot een reusachtig boekendorp!

www.visitdamme.be

  • Lamme Goedzak

    De nostalgische rivierboot Lamme Goedzak vaart viermaal per dag heen en weer tussen Brugge en het centrum van Damme, de stad van Tijl Uilenspiegel wiens vriend… Lamme Goedzak heette.

  • Uilenspiegelmuseum
    vandaag: 13:00 - 17:00

    Wie meer te weten wil komen over de fratsen en grollen van Tijl Uilenspiegel, kennis wil maken met zijn internationale klonen en de cultuurhistoristische context waarin deze figuur ontstond, wil begrijpen, rept zich naar Damme.

Boek je verblijf

Boek een verblijf van minstens 2 nachten in Brugge en geniet van de exclusieve gratis Best of Bruges Deal ter waarde van 50 euro.

  Meer informatie >