nl

Ontdek Brugge op een romantische en gemoedelijke manier. Laat je meenemen door een van de dertien koetsen langs kronkelende kasseiwegen, eeuwenoude bruggen, de Brugse reien, majestueuze en gezellige pleinen… allemaal op het gezellige ritme van paardenhoeven!

De koetsen vertrekken op de Markt (woensdagochtend op de Burg) en nemen je een halfuur lang mee langs enkele highlights van Brugge, terwijl de koetsier je meer uitleg geeft over wat je onderweg ziet. Vaste stop is het Wijngaardplein nabij het Begijnhof, waar de paarden een korte rustpauze krijgen en je zelf ook even de benen kan strekken. Eindigen doe je op de Markt.

Koetstochten werken net zoals een taxi. Je wacht op de Markt tot er een koets vrij is en dan kan je opstappen, waarbij je rechtstreeks aan de koetsier betaalt. Zie je geen koetsen? Geen nood, dan zijn ze even allemaal op stap. Standaard zijn er enkel koetsen overdag, maar in het hoogseizoen en/of bijmooi weer zullen koetsen ook ’s avonds uitrijden. Opgelet: bij extreme hitte (vanaf 30°C) worden er geen koetstochten georganiseerd, om het welzijn van de paarden te verzekeren. Dit wordt steeds meegedeeld op de Facebookpagina van Visit Bruges.

Standaardritten met vertrek vanaf de Markt kunnen niet gereserveerd worden, maar rondritten op aanvraag met vertrek vanaf een vaste locatie (bv. hotel, restaurant..) zijn wel mogelijk via een rechtstreekse aanvraag bij de koetsiersvereniging.

Tijdsinformatie

van 01-01-2021 tot 31-12-2023
maandag open
dinsdag open
woensdag open
donderdag open
vrijdag open
zaterdag open
zondag open
Koetstochten zijn dagelijks mogelijk vanaf ten vroegste 9.00u tot ten vroegste 18.00u en ten laatste 22.00u (in de periode 15/7 t/m 31/8 tot uiterlijk 23.00u). Koetsiers kunnen afwijken van deze rijtijden, in functie van het weer en de vraag ter plaatse. In het kader van paardenwelzijn worden er geen koetstochten aangeboden op dagen waarop de temperatuur boven de 30°C stijgt.

Prijsinformatie

Individuelen

Volwassenen € 60,00
prijs per koets: € 60,00; max. 5 personen. 
Betaalmogelijkheden

Cash

Locatie

Markt - , Brugge
routebeschrijving
dichtstbijzijnde bushalte 502128 Brugge Markt
dichtstbijzijnde station Brugge
dichtstbijzijnde publieke parking Biekorf, Naaldenstraat
dichtstbijzijnde fietsknooppunt Kruispoort
Omgeving centrum

Locatie

Contact & Informatie