Overslaan en naar de inhoud gaan
Bruges Sounds Great!

Brugge is het walhalla voor liefhebbers van klassieke muziek. Dat is genieten van prachtige cityscapes, adembenemende kunstschatten en culinaire hoogstandjes. Maar wist je dat Brugge ook geweldig klinkt? Bruges? Sounds great!

Concert in Concertgebouw Brugge

Bekijk onze concertkalender

In welk seizoen je Brugge ook bezoekt, het hele jaar beleef je een goed gevuld aanbod aan concerten, die je nergens anders kan beleven.
Bekijk de concertagenda
Bach Academie Collegium

Over ons

Ontdek het aanbod van Concertgebouw Brugge, MA Festival en Anima Eterna Brugge voor klassiek op topniveau, het hele jaar door.
Ontdek de cultuurpartners
Zicht op Belfort tijdens de herfst in Brugge

Beleef meer in Brugge

Een stad op mensenmaat, groots geworden door haar meeslepende geschiedenis. Leer Brugge nog beter kennen, de troeven van de stad zullen je aangenaam verrassen.
Ontdek Brugge

  

Concert in Concertgebouw Brugge

Concertkalender

In welk seizoen je Brugge ook bezoekt, het hele jaar beleef je een goed gevuld aanbod aan concerten, die je nergens anders kan beleven.

In de spotlights

Ontdek enkele pareltjes uit het klassieke muziekaanbod in Brugge, zodat je volop inspiratie kan opdoen voor een fantastisch verblijf in deze prachtige stad.

Pianoforte - MA Competition 2024

MA Competition 2024

Augustus 2024. MA Competition is terug en dit jaar is de pianoforte aan de beurt!  Zet alvast deze data in je agenda: Eerste ronde 10 – 12.05.2024 Online (gratis) | Halve finale 06.08.2024 in Brugge (gratis) | Finale 08.08.2024 in Brugge  
Ontdek MA Competition
GOLD Festival 2024

GOLD Festival 2024

do 09 mei - zo 12 mei 2024. GOLD verbindt het mooiste uit de Brugse Gouden Eeuw: de fascinerende stadsgeschiedenis, het onroerend erfgoed, de kunstschatten en bovenal de muziek, die eeuwenlang in heel Europa de toon zette. De derde festivaleditie vertelt het verhaal van een uitzonderlijke Bruggeling: Anselm Adornes, 600 jaar geleden geboren.
Lees meer
Budapest Festival

Budapest Festival 2024

wo 05 jun. - vr 07 jun. 2024. Founding father Iván Fischer dirigeerde zijn Budapest Festival Orchestra in geen tijd naar de top tien van de beste orkesten ter wereld. Telkens weer verrast de formatie uit Boedapest door haar stilistische oprechtheid.
Lees meer

  

Bruges? Sounds great!

Of je nu Brugge bezoekt in de lente, zomer, herfst of winter, er wacht het hele jaar door een divers aanbod aan unieke concerten op je. Wil je helemaal mee zijn met de laatste ontwikkelingen in de klassieke muziek? Dan is Brugge dé plek. De muziekbeleving wordt nog zoveel sterker op toplocaties met een perfecte akoestiek, in een professionele setting met moderne technologie. Je kan een cultureel avondje uit ook combineren met een culinaire beleving in een van de vele restaurants, en erna heerlijk blijven overnachten. Zo ontdek je onze UNESCO Werelderfgoedstad in al haar pracht.

  

Over ons

Wist je dat Brugge de thuisbasis is van een van Europa’s beste concertzalen, een internationaal gerenommeerd oudemuziekfestival en een veelvuldig bekroond orkest? Ontdek hier het aanbod van Concertgebouw Brugge, MA Festival en Anima Eterna Brugge voor klassiek op topniveau, het hele jaar door. Bruges? Sounds great!

Concertgebouw Brugge

Concertgebouw Brugge

Concertgebouw Brugge is meer dan een concertzaal. Deze iconische culturele hotspot ontvangt meer dan 150.000 bezoekers per jaar die komen genieten van muziek, klankkunst en hedendaagse dans. Mogen we jou ook eens welkom heten?

Ontdek Concertgebouw Brugge

  

MA Festival

MA Festival

MA Festival is een tiendaags zomerfestival in en rond Brugge dat vertrekt vanuit oude muziek en op zoek gaat naar de link tussen muziek, beeldende kunsten, literatuur en theater. Het festival organiseert concerten en belevenissen op de mooiste Brugse locaties en is een plek waar jonge en oudere muzikanten met elkaar in verbinding staan.

Ontdek MA Festival

  

Anima Eterna Brugge

Anima Eterna Brugge

Anima Eterna werd in 1987 boven de doopvont gehouden door dirigent Jos van Immerseel. Het barokensemble groeide uit tot een symfonisch orkest, dat uitblinkt in uitvoeringen op de juiste historische instrumenten. Sinds 2021 zetten de muzikanten van Anima Eterna hun artistieke zoektocht verder onder leiding van verschillende artistieke stemmen als Giovanni Antonini, Pablo Heras-Casado, Bart Van Reyn en Midori Seiler.

Ontdek Anima Eterna

  

Meer beleven in Brugge

Welkom in UNESCO Werelderfgoedstad Brugge. Een bezoek aan onze stad is een gemoedelijke ontdekkingstocht die je gegarandeerd bijblijft en waar je zo lang mogelijk van wilt genieten. We tonen graag wat je zoal kan bezoeken om je een volle dag plezier, een boeiende middag of een gezellig avondje uit in Brugge te bezorgen.

Iedereen Klassiek - Concertgebouw Brugge

Altijd iets te beleven: Cultuur, erfgoed en natuur

Brugge is een veelzijdige stad met oog voor verleden, heden en toekomst. Er wacht je een brede waaier aan musea en bezienswaardigheden om te ontdekken.
Lees meer
210813_JAN9471-bewerkt©jandarthet.jpg

Overnachten in Brugge

Neem de tijd om de stad volop te beleven en blijf overnachten in Brugge. Vind een slaapplaats volgens je eigen voorkeuren en budget. Ontdek de mogelijkheden.
Lees meer
Eten en drinken in Brugge

Eet- en drinkadressen in Brugge

Van bruin café tot cocktailbar en van hippe ontbijtplek tot (sterren)restaurant: in Brugge zit je goed. Ontdek de smakelijke troeven van de stad.
Lees meer

  

Laat je inspireren

Behoefte aan inspiratie? Hier gieten we originele to do’s in Brugge in verrassende lijstjes, sommen we onze favorieten op of geven we je een inkijk in ons rijk cultureel aanbod. Kies je favoriete thema en laat je inspireren door onze tips.

Concertgebouw Café

10 favoriete plekken van de musici

Aan deze adembenemende locaties hebben de musici hun hart verloren.
Lees meer
Concertgebouw

Concertgebouw in de kijker

Dit internationale muziek- en kunstencentrum is een van de '1001 buildings you must see before you die'.
Lees meer
Markt Brugge

Top 12 bezienswaardigheden in Brugge

Zeker zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan Brugge? We zetten de belangrijkste bezienswaardigheden voor je op een rijtje.
Lees meer
Triennale Brugge 2024

Triënnale Brugge

Triënnale Brugge, vanaf 13 april 2024 tot en met 1 september 2024, brengt driejaarlijks hedendaagse kunst en architectuur naar de historische kern van de stad Brugge in een unieke setting als UNESCO Werelderfgoed.
Lees meer
Museum Sint-Janshospitaal

Musea Brugge

Met haar stedelijke musea heeft Brugge heel wat te bieden voor de cultuur- en kunstliefhebber. Ontdek het aanbod en trek zelf op verkenning.
Lees meer
Zicht op Gouden Handrei in Brugge

Laat je inspireren: tips voor jouw bezoek

Waar je moet beginnen in al dat Brugse moois? Visit Bruges zet je op weg met een gezonde dosis inspiratie en specifieke tips voor je eigen bezoek.
Lees meer

  

Zicht op O.L.V. Kerk vanaf Bonifaciusbrug in Brugge

Jouw bezoek aan Brugge op maat

Bereid je bezoek aan Brugge voor, doe inspiratie op, leg een lijstje met favorieten aan en deel je gepersonaliseerde verblijf in onze stad met familie en vrienden.