Overslaan en naar de inhoud gaan
DE LOOZE / MACHTEL / DEWAELE @Izzy Jazzclub Brugge
Muziek

Bram De Looze - Piano, Jos Machtel - Contrabas, Matthias De Waele - Drums
De jazzopleidingen in België zijn de laatste jaren van bijzonder hoog niveau. Talent máak je echter niet en dat bewijst pianist Bram De Looze, die al op piepjonge leeftijd gespot werd als één van die rasmuzikanten die de komende decennia de klank van de Belgische jazz mee zal bepalen. De 22-jarige De Looze woont sinds een jaar in New York, waar hij zich een weg baant tussen de internationale top. Dat belette hem niet in zijn thuisland naarstig op zoek te gaan naar manieren om zijn creativiteit te uiten. Parallel met het hippe LABtrio, waarin hij vooral eigen werk presenteert, neemt hij nu ook een frisse duik in het repertoire van grootheden als Charles Mingus en Thelonious Monk. Dat doet hij samen met een jonge collega en een éminence grise van de Belgische jazzscene.
De uit Nederland afkomstige bassist Jos Machtel is sinds jaar en dag verbonden aan het internationaal gelauwerde Brussels Jazz Orchestra. In zijn rijke carrière toerde hij de wereld rond en woonde en werkte in steden als Kansas en Madrid. Hij speelde intussen samen met illustere grootheden als Lee Konitz, Woody Shaw, Deborah Brown en Philip Catherine.
Drummer Matthias De Waele is wat ze noemen een laatbloeier. Alvorens muziek te studeren behaalde hij zijn diploma Criminologische Wetenschappen. Na zijn studies stortte hij zich op zijn muzikale carrière en ontpopte zich in een mum van tijd tot een gedegen jazzdrummer, in de stijl van zijn grote voorbeeld Philly Joe Jones. Naast dit trio kan je hem terug vinden bij beloftevolle jonge groepen als Trioxide en Phd.

Openingsuren

31 MEI 2024
Van 20:00 tot 22:00
Check ook even de informatie van de organisator. Zo ben je zeker van de actuele gegevens.

Tarieven

Basistarief

€ 20,00

VVK

€ 15,00

Locatie

Brouwerij De Halve Maan

Walplein 26 B, 8000 Brugge

Openen in Google Maps
DE LOOZE / MACHTEL / DEWAELE @Izzy Jazzclub Brugge

Walplein 26 B, 8000 Brugge

Vaak gecombineerd met

Mirage Festival - Leerlingenconcert accordeonklas - Elke De Meester / Conservatorium Brugge

Mirage Festival - Leerlingenconcert accordeonklas - Elke De Meester / Conservatorium Brugge

Op de laatste dag van het festival blikken we even terug op het Airbagfestival, dat in het teken stond van accordeonmuziek. Op zondag wordt...
Lees meer
Hotel Boterhuis

Hotel Boterhuis

Rustig gelegen in het hartje van Brugge waar Jan en Annie u persoonlijk een warm welkom heten.
SINT-JAKOBSSTRAAT 40, 8000 Brugge
Lees meer