nl

26/05/2022 Heilig-Bloedprocessie

Op donderdag 26 mei gaat in de Brugse binnenstad de Heilig-Bloedprocessie uit. De stoet heeft een tijdelijke impact op de bereikbaarheid van de binnenstad en de logies gelegen langs of in de buurt van het parcours.

Vanaf 8u tot na de ontbinding van de processie is alle verkeer verboden in de Oude Burg, Nieuwstraat, Sint-Niklaasstraat, Oude zomerstraat, Minderbroederstraat, Park, Pandreitje en Kartuizerinnenstraat.

Vanaf 13u tot na het voorbijtrekken van de stoet (rond 18u) is ook alle verkeer verboden in de Wollestraat, Dijver, Gruuthusestraat, Guido Gezelleplein, Mariastraat, Simon Stevinplein, Steenstraat, Zuidzandstraat, Hauwerstraat, Maagdenstraat (tussen de Klokstraat en Smedenstraat), Smedenstraat, ’t Zand, Vrijdagmarkt, Noordzandstraat, Geldmuntstraat, Eiermarkt, Markt, Rozenhoedkaai en Braambergstraat.

Parking Pandreitje is niet meer bereikbaar vanaf 8u maar uitrijden kan nog wel. Parking Zilverpand zal tussen 13u en 18u niet kunnen worden gebruikt. Koetsen, fietskoetsen en toeristenbusjes rijden tot 12u en verlaten dan de stad. Vanaf 18u30 mogen zij terug uitrijden. Bootjes kunnen de hele dag blijven varen.

We moedigen iedereen aan om die dag met het openbaar vervoer naar Brugge te komen. Kom je toch met de wagen naar Brugge? Raadpleeg dan de info over parkeren in de stad. Verblijf je in Brugge, informeer dan vooraf naar de parkeermogelijkheden bij je logies.  Meer info over de Heilig-Bloedprocessie: klik hier.

Naar pdf
Boek je verblijf