nl

Met de auto

Naar Brugge

Brugge ligt kortbij de autosnelweg E40, op een uur rijden van Brussel en op anderhalf uur van Antwerpen. Amsterdam bevindt zich op 253 km, Eindhoven op 178 km. Vanuit Nederland bereik je Brugge via Antwerpen. Vanuit de Maastrichtregio rijd je het makkelijkst over Luik en Brussel.

In Brugge

In de hele binnenstad geldt zone 30. Dit betekent dat je nooit sneller dan 30km/uur mag rijden.

Bovengronds parkeren in de binnenstad is tussen 9.00u en 20.00u in tijd beperkt (max. 4 uur) en betalend (€ 1,80 voor het eerste uur, € 2,40 voor het tweede tot vierde uur, in totaal € 9,00 voor  4 uur.). Betalen kan per sms (enkel voor Belgische nummers), met de app 4411, met de bankkaart of gewoon cash. Hierbij dien je steeds je correcte nummerplaat in te geven. In de aangeduide zone rondom de binnenstad (de zgn. ‘Blauwe Zone’) kan je max. 4 uur (gratis) parkeren. Leg steeds je parkeerschijf tussen 9u en 18u! Opgelet: deze parkeerregeling is het hele jaar door van toepassing, dus ook op zon- en feestdagen. Raadpleeg hier alle info over parkeren in Brugge of hier in downloadbare pdf.

Parkeren doe je onbeperkt in tijd en het voordeligst in één van de twee centrumparkings: Centrum-Station (€ 0,70 per uur en € 3,50 voor 24 uur) en Centrum-’t Zand (€ 1,20 voor het eerste uur en € 8,70 voor 24 uur). Beide parkings liggen op wandelafstand van de Markt maar je kan ook de bus van De Lijn nemen. De bus transfer (max. 4 personen per wagen) van de parking Centrum-Station naar de binnenstad en terug is trouwens inbegrepen in het parkeerticket (bustickets op voorhand en op vertoon van het parkeerticket af te halen in De Lijn-winkel op het Stationsplein).

Raadpleeg hier alle parkings.

Verblijf je in Brugge, informeer dan vooraf naar de parkeermogelijkheden bij je logies. Hou er rekening mee dat volgende winkelstraten op zaterdag en tijdens de winkelzondagen (elke eerste zondag van de maand) alsook op de eindejaarsshoppingdagen autoluw zijn tussen 13u en 18u: Zuidzandstraat, Steenstraat, Geldmuntstraat, Noordzandstraat. Een uitzondering wordt toegestaan voor bezoekers die door deze verkeersmaatregel in een hotel verblijven waarvan de straat niet bereikbaar is (hotel Van Eyck, Grand Hotel du Sablon en hotel Acacia). Wie niet in een van deze straten verblijft, maar zich toch doorgang verschaft met de wagen wordt op basis van nummerplaatherkenning geverbaliseerd.

Naar pdf
Boek je verblijf