nl

MUSEUMBIBLIOTHEEK

Collectie bib MUSEA BRUGGE

De Bibliotheek van MUSEA BRUGGE bezit een boeken- en tijdschriftencollectie die de museumcollecties en de tijdsgeest van deze collecties weerspiegelt, alsook uitgebreide informatie over museumcollecties en tentoonstellingen overal ter wereld. De nadruk bij dit alles ligt op kunst en leven in de (late) middeleeuwen in Brugge en de Zuidelijke Nederlanden. Daarnaast verzamelt de bibliotheek ook werken over museumwetenschap in het algemeen. De bibliotheek heeft in de eerste plaats een ondersteunende functie t.o.v. de museale objectencollecties in de musea.

Dienstverlening
  • Consultatiebibliotheek
    bezoekers kunnen niet zelf tussen de boeken grasduinen, behalve in de leeszaal. Er staat een steekkaartencatalogus ter beschikking, ontsloten op hoofdwoord (auteur of eerste woord uit titel), classificatieonderdeel of trefwoord. In de bibliotheek is een handleiding bij de steekkaartencatalogus beschikbaar, maar ook het personeel kan je helpen. Enkel het ter plaatse raadplegen van boeken is mogelijk. Kopiëren kan, uitlenen niet.

  • Verwijsfunctie
    het bibliotheekpersoneel kan je indien gewenst doorverwijzen naar andere, gelijkaardige instellingen in Vlaanderen en Brussel als wij zelf niet over de gewenste informatie of bronnen beschikken
Praktisch

De bibliotheek bevindt zich - samen met het Vlaams Onderzoekscentrum voor de Kunst in de Bourgondische Nederlanden - vlakbij de centrale museumlocaties. 

Contact

Bibliotheek Musea Brugge, Björn Hinderyckx
Garenmarkt 8 (ingang via Sint-Andreasinstituut)
8000 Brugge
+32 (0)50 44 87 84
museumbibliotheek@brugge.be

Openingsuren

Dinsdagnamiddag van 13.00 tot 16.00 uur
Donderdagvoormiddag van 09.00 tot 13.00 uur
En op afspraak.