nl

MUSEA BRUGGE

14 locaties, altijd anders, altijd boeiend

De grootste troef van de Brugse museumcollectie? Haar grote verscheidenheid! Van Vlaamse primitieven tot actuele kunst, van klassieke schone kunsten tot archeologische vondsten. Verder is er ook nog zilverwerk, kant, wandtapijten, meubels én poëzie. Jong en oud zijn het erover eens: de Brugse musea verrassen altijd.

Jaarlijks bezoeken ca. 1 miljoen binnen-en buitenlandse gasten één of meerdere Stedelijke Musea. Musea Brugge is bovendien ook verantwoordelijk voor Raakvlak (de intergemeentelijke dienst archeologie Brugge en Ommeland), de Brugse Erfgoedcel en het Vlaams Onderzoekscentrum voor de Kunst in de Bourgondische Nederlanden.

Wil je graag systematisch op de hoogte blijven van onze activiteiten, schrijf je dan meteen in op onze maandelijkse NIEUWSBRIEF en volg ons op de sociale media.

logo facebooklogo twitterlogo youtube 

Opgelet! Het is mogelijk dat je tijdens je museumbezoek gefotografeerd of gefilmd wordt. Die opnames kunnen gebruikt worden in onze communicatie. Gelieve het meteen aan de fotograaf/cameraman te melden als je hiertegen bezwaar hebt. Wie onze locaties betreedt verklaart zich bovendien akkoord met ons BEZOEKERSREGLEMENT.

 • Welke locaties maken deel uit van MUSEA BRUGGE?

  Musea Brugge biedt je een heel gevarieerd, permanent aanbod op 14 locaties.

 • Praktische info

  Openingsuren
  Toegangsprijzen
  Bereikbaarheid

 • Tijdelijke activiteiten (o.a. tentoonstellingen)

  Musea Brugge heeft naast haar permanente collecties ook heel wat tijdelijke activiteiten geprogrammeerd staan.

 • Nieuws Musea Brugge

  In deze nieuwsrubriek vind je regelmatig berichtjes over de werking van MUSEA BRUGGE en over tijdelijke opstellingen, tentoonstellingen en andere evenementen.

 • Jeugd

  Workshops, jeugdrondleidingen, kinderspelen, museumhotels, kleuteranimatie, memlingpoppen, halloween-en andere vertelavonden, gezelschapsspelen voor tieners en zoveel meer.... 

 • Museumshop

  Op zoek naar een origineel geschenk ? Kom langs in de museumshop ! Keuze alom.

 • Erfgoedcel

  Erfgoedcel Brugge is een aanspreek- en aanknopingspunt voor de Brugse erfgoedsector. Informeren, communiceren, kennis uitwisselen en samenwerken rond Brugs erfgoed zijn hierbij speerpunten.

 • Raakvlak

  Raakvlak, de Intergemeentelijke Dienst voor Archeologie in Brugge en Ommeland heeft als werkgebied Beernem, Brugge, Damme, Jabbeke, Knokke-Heist, Torhout en Zedelgem. Het is de bedoeling om de werking mettertijd uit te breiden tot het ganse arrondissement.

 • Museumbibliotheek

  De Brugse museumbibliotheek bezit een boeken- en tijdschriftencollectie die de museumcollecties en de tijdsgeest van deze collecties weerspiegelt, alsook uitgebreide informatie over museumcollecties en tentoonstellingen overal ter wereld.

 • Pers

  In deze persrubriek vind je alle beschikbare persmappen met daarin fotolinks waarvan je HR-beelden kunt downloaden met bijhorende credits.

 • Partners

  Musea Brugge werkt structureel samen met diverse vaste partners. Die vind je hier terug. Voor tijdelijke projecten staan ze bij die projecten (onder tentoonstellingen en activiteiten) zelf vermeld, net als de mediapartners.

 • TOON JE GRUUT HART

  Draag je steentje bij en steun de restauratie van de bidkapel van het Gruuthusepaleis.

 • Steun ons
  Ook jij kan meebouwen aan een toekomst voor ons verleden.Als vrijgevige cultuurliefhebber, verwoed museumbezoeker of gepassioneerd verzamelaar kan je aan de uitstraling van onze musea bijdragen en de kunstbeleving van onze bezoekers bevorderen.
 • Stages
  Musea Brugge en het Vlaams onderzoekscentrum voor de kunst van de Bourgondische Nederlanden streven er naar een brug te slaan tussen de academische en de museale wereld.
 • Contact Musea Brugge

  Correspondentieadres:
  Musea Brugge
  Dijver 12
  B-8000 Brugge

  tel: +32 (0)50 44 87 11

Naar pdf
Boek je verblijf