nl

Mechelen is de kleinste, maar daarom niet minder interessante Vlaamse kunststad. Pal in het midden gelegen tussen Antwerpen en Brussel is Mechelen net iets compacter dan die grote spelers, maar even goed rijk voorzien van historische monumenten en beschermde gebouwen die je het Bourgondische verleden doen herbeleven.

Vaste waarde is de fiere Sint-Romboutskathedraal. In zijn 97 meter hoge toren hangen twee beiaarden die geregeld door leerlingen van de Koninklijke beiaardschool – de oudste en grootste ter wereld – worden bespeeld. Bezoek ook het splinternieuwe Hof van Busleyden, over het rijke verleden van Mechelen onder Margaretha van Oostenrijk. Daarnaast is er de Dijle, die kronkelend haar weg zoekt door de stad en omheind wordt door de Zoutwerf met zijn 16de-eeuwse houten gevels, en de Haverwerf met zijn pastelkleurige pronkgevels. Een andere must is het voormalige Paleis van Margaretha van Oostenrijk, vanwaaruit destijds de Nederlanden werden bestuurd. Kortom, wie Mechelen bezoekt, ontdekt een historische stad boordevol hedendaagse charme en gezelligheid.

www.visitmechelen.be
er is een treinverbinding tussen Brugge en Mechelen, met overstap in Gent-Sint-Pieters of Brussel-Zuid (duur: 1.30 à 1.45 uur; www.belgiantrain.be).

Ligging 

 

Info

t +32 15 29 76 54
visit@mechelen.be 
www.visitmechelen.be 

Boek je verblijf