nl

Local Love

Geen beter moment om je liefde voor lokale handelaars te tonen! Heel wat ondernemers komen bijzonder creatief uit de hoek om je ook in je kot te laten genieten van hun aanbod. Door hen nu te steunen, zorg je ervoor dat je ook na deze crisis nog van hun assortiment kan genieten!

 

 • Kok Au Vin foodbag:
  De food bag van restaurant Kok Au Vin biedt niet alleen een afhaalmaaltijd maar meteen ook een staalkaart van de hele Ezelstraat: een potje van keramiste Marianne Vandenbussche, een versnapering van Meat Boutique en een bloemetje van Frederiek Van Pamel om de eettafel op te fleuren. Voor dit leuke initiatief sloegen 13 handelaars uit de hipste winkelstraat van Brugge de handen in elkaar!

 • Lovely Locals take away:
  De organisatoren van Voorsmaak zetten hun teleurstelling om het afgelasten van hun foodfestival om in een positief initiatief! Op de Facebook-pagina van het event bundelen ze de take away-menu's van verschillende restaurants in de stad.

 • Tomate-crevettes with Belgian fries by Gert De Mangeleer:
  In deze video bereidt chef Gert De Mangeleer (Hertog Jan en L.E.S.S.) een Vlaamse klassieker – tomaat-garnaal – en geeft hij ondertussen instructies en deelt leuke weetjes over het gerecht en de ingrediënten. Smakelijk!

 • Koop in je buurt:
  Corona heeft een flinke impact op ons dagelijks leven, niet in het minst op dat van lokale ondernemers. Om ervoor te zorgen dat zij ons straks opnieuw met open armen kunnen ontvangen, is het belangrijk om lokaal te (blijven) kopen. Ook vanuit je kot.

 • Ik koop lokaal:
  Ondanks deze crisis zien we gelukkig ook nog steeds veel goesting bij lokale handelaars! Zij proberen er via creatieve oplossingen toch het beste van te maken door het bieden van een speciale service (zoals online verkoop, leveringen en afhaalmomenten). Check hier hun aanbod!

 • Steun het lokale ambacht: koop nu en geniet later!:
  Ambacht in de kijker, de nationale wedstrijd die reeds 15 jaar de sector in de verf zet, spoort iedereen aan om solidair te zijn met de lokale ambachtsman en -vrouw: wacht niet tot na de lockdown maar koop nu reeds tegoedbonnen!

 • #horecacomeback:
  Hé jij! Je mist het hé. Wij ook! De toog met je vrienden, een brunch-uitje in het weekend, dat heerlijke ‘gerechje’ op restaurant, de vaste lunch met de collega’s, dessertje met de oma of de geur afkomstig van jouw geliefde guilty pleasure dampkap. Help jouw favoriete uitbater(s) door nu reeds waardebonnen te kopen. Steun er een hard werkende zelfstandige mee én je hebt iets om naar uit te kijken wanneer zijn/haar deuren opnieuw openen. Cheers & BIG Thanks!
Boek je verblijf