nl

Vier seizoenen Kookeet

Gedurende een jaar word je 4 keer meegenomen op een culinaire trip, op het ritme van de seizoenen. Wim Lybaert (TV programmamaker, moestuinier, kok, verteller en West-Vlaams ambassadeur) is inspirator van Kookeet en koos het thema GROND. “Grond is de oorsprong van alles. Alles begint bij goede grond; grond geeft voeding en leven. Het is de basis.”

Bij de start van ieder seizoen selecteert Wim drie producten die typisch zijn voor het seizoen en passen in het thema. De deelnemende Brugse topchefs gaan met de voorgestelde producten aan de slag en creëren elk vanuit hun eigen invalshoek een gerecht of menu.

De culinaire ontdekkingsreis start in de herfst van 2020 en eindigt in de zomer van 2021, om dan aansluiting te vinden bij Kookeet 2021.


Winter

De wintereditie van de seizoenscampagne, voorzien voor eind januari kan door de Covid-19 maatregelen niet doorgaan.


Lente

Van aprilse grillen hebben we geen last want eind april maakt Wim Lybaert het mooie weer met drie GROND-ingrediënten die hij selecteert voor de Brugse chefs. Welke ingrediënten de zon op ons bord tovert maken we later bekend.

Wat we wel weten is dat de Brugse chefs zich ongetwijfeld weer met goesting ontpoppen in hun keuken om ons culinair te verwennen op vrijdag 23 en zaterdag 24 april 2021.


Zomer

Welke producten Wim selecteert voor de zomer blijft nog even een verrassing. Hou onze sociale media in de gaten voor meer info.

Ondertussen kan je wel alvast het culinaire weekend met stip noteren in je agenda:
zomer: vrijdag 25 en zaterdag 26 juni 2021


Boek je tafel

Reserveer op voorhand jouw tafel in een van de deelnemende restaurants. Vraag vooraf ook jouw persoonlijke culinaire tripkaart aan, want je bezoekjes aan de deelnemende chefs worden beloond!