nl

8 x zomer in Brugge

7 x zomer in Brugge - Triënnale Brugge 2021

Historische monumenten, topmusea, verborgen parels en het strand vlakbij. Brugge heeft het allemaal. Met de zomer in aantocht, een stapel evenementen op het programma én de niet te missen Summer Deal, wordt een bezoek aan de stad langs de reien een onvergetelijke ervaring.

 

1. Meer Brugge met Summer Deal

Slow travel is jouw ding? Boek een verblijf van minstens 2 nachten (of 3 of 4 of...) in wereld-erfgoedstad Brugge en krijg een welkomst-pakket ter waarde van 50 euro cadeau. Laat je onderdompelen in de bruisende stad en geniet langzaam van al het moois. Of breek uit naar het vlakke polderland en snuif vitamine ‘zee’. Het aanbod is immens, alle afstanden klein. En jij… hebt alle tijd van de wereld.

> Boek meteen!

Summer Deal

 

 

2. Podcast Triënnale Brugge 2021

Bereid je voor op het kunstenparcours van Triënnale Brugge 2021 ‘TraumA’ met opwindende digitale luistersnoepjes. ‘Brugge werelderfgoedstad met toekomstplannen’ is een prima algemene introductie op een bezoek aan Brugge. Of hou je zoet met 5 afleveringen exclusief over Triënnale Brugge, inclusief een virtuele toer langs het parcours. 

> Vind de podcasts hier.

Triënnale Brugge 2021 - Colonnade - Baron Ruzettepark

 

 

3. Een hete museumzomer

In een uurtje langs de hoogtepunten van de topcollecties van het Groeningemuseum, het Gruuthusemuseum of het Sint-Janshospitaal? De gidsen van de instaprondleiding staan voor je klaar. Voor gezinnen met kinderen zijn er toffe workshops en museumkampjes. Kunstenfestival Mind the Artist strijkt neer in de stad met tentoonstellingen, take-overs en veel beleving voor jong en oud. Kom de Brugse musea ontdekken. Beslist nooit saai!

> Ontdek hier het zomeraanbod van Musea Brugge.

Zomer in Musea Brugge

 

 

4. Cultuur herleeft

Trek met de kids naar Cirque Plus, het driedaagse gratis circusfestival voor groot en klein in de prachtige binnentuin van het Grootseminarie. Of zet de bloemetjes buiten op Klinkende Kroegen, WIJklanken, het MAfestival of Moods (Gabriel Rios! Suzanne Vega! Trixie Whitley!) . De Koninklijke Stadsschouwburg zwaait met De Schouwburg Vertelt de deuren open voor individuele bezoekers. Je savoureert de majestueuze theaterzaal, de paleisachtige foyer en wandelt tussen authentieke rekwisieten en decorstukken uit vorige eeuwen.

> Door de versoepelende maatregelen, beweegt er heel wat op het vlak van evenementen. Voor een up to date overzicht van activiteiten in de stad verwijzen we graag naar onze eventpagina.

Cultuur herleeft - Moods © Cactus Muziekcentrum – Eyeswideshutterspeed

 

 

5. Verrassend shoppen in het historische centrum

Stippel je persoonlijke shoppingtoer uit met het gloednieuwe Brugse shoppingmagazine aan de hand van onovertroffen tips van locals en leuke verhalen. Ook het Local Love-stadsplan en de Feeling Hotspotsroute zijn een must voor shopaholics. In de COSH!-gids vind je boetieks met een duurzaam aanbod en de Handmade in Brugge-labelhouders staan te popelen om je te ontvangen. Tip: veel winkels in de binnenstad zijn open op de eerste zondag van de maand. Voor de liefhebbers van antiek en brocante: mis zeker de Zandfeesten niet op 4 juli, 1 augustus en 26 september.

> Start jouw shopping hier

Shoppen in Brugge

 

 

6. Voer voor foodies

De horeca leeft op. Hoera! Nu kan Brugge zijn reputatie als foodiebestemming weer 100% waarmaken. Triënnale Brugge pakt uit met een culinair aanbod geïnspireerd door het thema ‘TraumA’: van koffie en cocktails tot lunch of picknickmand. Mosselfanaten laten zich verwennen in het pop-uprestaurant van Sergio Herman op het strand van Zeebrugge. Op de dijk en aan de vismijnsite verleiden foodtrucks met veel lekkers uit de zee.

> Ontdek hier meer over de Brugse topgastronomie.

Voer voor foodies - Pop-up restaurant Sergio Herman - Zeebrugge

 

 

7. Cultuur meets sport

Spring op de fiets en verken de kersverse fietsroute ‘Verdwenen Zwinhavens’. Of bind de skeelers aan en verken de Polderroute rondom Brugge. Om te wandelen biedt de groene long rond de stad tal van mogelijkheden. Lopers kunnen hun kilometers vreten op de Vesten. En wordt het echt bloedheet, dan staat zwemmen in de Zeebrugse golven of in de stadse Coupure met stip op nummer één.

> Meer sportieve uitdagingen vind je hier.

Zwemmen in de Coupure

 

 

8. Portie cultuur in Zeebrugge

De badstad serveert in de zomermaanden een stevige brok cultuur. Ontdek de kunstwerken van Triënnale Brugge 2021 en Beaufort, trap langs de filmlocaties van de succesvolle tv-serie Beau Séjour of ga de schitterende foto’s van expo De Garnaalvissers bekijken. Zeebrugge Beach bundelt als kers op de zandtaart een excellente selectie cinema met Film op het Strand, liveconcerten, de festivals WECANDANCE en Bomboclat en een pak culinair en sportief genot.

> Meer inspiratie rond Zeebrugge vind je hier.

Zeebrugge Beach 2021 - Film op het Strand