nl

Het adresboekje van Till-Holger Borchert

In de late Middeleeuwen was Brugge een kosmopolitische stad, een smeltkroes van goederen én nationaliteiten. Ook vandaag is Brugge, meedeinend op de golven van de tijd, nog steeds commercieel en cultureel toonaangevend. Heel wat inwijkelingen voelen zich hier thuis en zijn ondertussen echte Bruggekenners. Hun kennis omvat ook het lokale aanbod aan goede, gevestigde winkels en hippe jonge zaken.  

Till-Holger Borchert  woont in Brussel, algemeen directeur van Musea Brugge, hoofdconservator van het Groeningemuseum en auteur van talloze boeken over de Vlaamse primitieven. Dit jaar is hij samen met Michel Dewilde curator van de Triënnale 2018.  Hier is zijn adresboekje:

D's Deldycke traiteurs

In de 15de eeuw roemde de Spanjaard Pedro Tafur Brugge al om zijn exotische vruchten en zeldzame kruiden. Vandaag zet traiteur Deldycke die traditie voort. Hier worden al je culinaire wensen verhoord.

Wollestraat 23, tel. +32 (0)50 33 43 35, www.deldycke.be

Deldycke    Deldycke


Antiquariaat Van de Wiele

Voor kunst en geschiedenis heb ik het antiquariaat van Marc Van de Wiele ontdekt. Dit is ongetwijfeld een van de beste antiquariaten die de stad rijk is. Dé plek om unieke eeuwenoude geïllustreerde boeken op de kop te tikken.

Sint-Salvatorskerkhof 7, tel. +32 (0)50 33 63 17, www.marcvandewiele.com


Boekhandel De Reyghere 

Andere lectuur vind ik bij De Reyghere, pal op de Markt. In deze boekhandel en krantenwinkel voelen ook anderstalige bezoekers zich meteen thuis, en wel dankzij het immense aanbod buitenlandse kranten en anderstalige romans.

Markt 12, tel. +32 (0)50 33 34 03, www.dereyghere.be


Den Gouden Karpel

Sinds jaar en dag baat de vissersfamilie Ameloot met hart en ziel Den Gouden Karpel uit: niet alleen een uitstekende traiteur en vishandel, maar ook een prima fishbar, waar je ter plekke kunt savoureren. Voor een visliefhebber als ikzelf is het moeilijk om aan Den Gouden Karpel voorbij te lopen zonder wat te kopen.

Vismarkt 9-10-11, tel. +32 (0)50 33 33 89, www.dengoudenkarpel.be

Parallax   Parallax


Parallax

‘Bij Parallax koop ik traditiegetrouw mijn sokken, maar het zijn ook meesters in het stijlvol camoufleren van mijn bierbuikje. Een aanrader dus voor al wie met dezelfde vestimentaire uitdagingen kampt. Boss, Scabal, Zilton, Falke… je vindt het hier allemaal.

Zuidzandstraat 17, tel. +32 (0)50 33 23 02, www.parallax.be

Thema's

Alle thema's

Media