nl

Het adresboekje van Sonia Papili

In de late Middeleeuwen was Brugge een kosmopolitische stad, een smeltkroes van goederen én nationaliteiten. Ook vandaag is Brugge, meedeinend op de golven van de tijd, nog steeds commercieel en cultureel toonaangevend. Heel wat inwijkelingen voelen zich hier thuis en zijn ondertussen echte Bruggekenners.  Hun kennis omvat ook het  lokale aanbod aan goede, gevestigde winkels en hippe jonge zaken.

Sonia Papili woont sinds 2006 in Brugge. Sonia is geologe bij het ministerie van Defensie én toeristische gids in Brugge. Hier is haar adresboekje:

Callebert  

Als designadept kan ik volop mijn hart ophalen bij Callebert, een stijloase waar tijdloze schoonheid regeert. Compleet met een kinderafdeling die zowel kinderen als ouders instant hebberig maakt.

Wollestraat 25, tel. +32 (0)50 33 50 61, www.callebert.be

Callebert

Da Vinci

IJskoud of tropisch heet, toeristen en Bruggelingen staan hier op elk moment van de dag in dikke drommen geduldig aan te schuiven. Het aantal verschillende smaken is hier dan ook nagenoeg ontelbaar. Bovendien  wordt álles, van ijs tot sauzen, in huis bereid.

Geldmuntstraat 34, tel. +32 (0)50 33 36 50, www.davinci-brugge.be

Krokodil

Een vaste waarde voor al wie kinderen heeft. Hier geen wegwerpprullen, maar mooi, degelijk en stevig speelgoed dat de tand des tijds elegant doorstaat.

Sint-Jakobsstraat 47, tel. +32 (0)50 33 75 79, www.krokodil.be

Krokodil      Krokodil

De Witte Pelikaan

Wie houdt van Kerstmis, zal gek zijn op De Witte Pelikaan, dat het hele jaar in kerstballen en jingle bells grossiert.

Vlamingstraat 23, tel. +32 (0)50 34 82 84, www.dewittepelikaan.be

BbyB

Bij BbyB vind je een gamma strakbelijnde hautecouturechocolaatjes die nauwelijks te weerstaan zijn. Keer op keer word ik in deze concept store verleid om nieuwe smakencombinaties uit te proberen. Want, geef toe, wie valt er niet voor chocolade met rabarber, speculaas, babelutte of steranijs?

Sint-Amandsstraat 39, tel. +32 (0)50 70 57 60, www.bbyb.be

Thema's

Alle thema's

Media