nl

Het adresboekje van Mirna Hidalgo

In de late Middeleeuwen was Brugge een kosmopolitische stad, een smeltkroes van goederen én nationaliteiten. Ook vandaag is Brugge, meedeinend op de golven van de tijd, nog steeds commercieel en cultureel toonaangevend. Heel wat inwijkelingen voelen zich hier thuis en zijn ondertussen echte Bruggekenners.  Hun kennis omvat ook het  lokale aanbod aan goede, gevestigde winkels en hippe jonge zaken. Hun favoriete adresjes delen wij graag met u.

Mirna Hidalgo is geboren en getogen in Argentinië en dankzij de liefde in Brugge beland. Hier is haar adresboekje:

Absolute Art Gallery

Om een vinger aan de pols te houdenvan de internationale kunstwereld trek ik naar Absolute Art Gallery. Je krijgt er gegarandeerd een warme ontvangst en je maakt er kennis met recent werk van internationale artiesten. Vooral de rustgevende landschappen van Benoît Trimborn kunnen me hier bekoren.

Dijver 4-5, tel. +32 (0)50 49 10 12, www.absoluteartgallery.com

Galerie Pinsart

Pinsart pakt altijd uit met interessante hedendaagse exposities. Het loont echt de moeite om hier geregeld eens langs te lopen. Ik vind het trouwens ook gewoon fijn om even in dit fraai verbouwde 18de-eeuwse pand rond te struinen en de mooie kunstvoorwerpen te bewonderen.

Genthof 21, tel. +32 (0)50 67 50 66, www.pinsart.be

De Schacht

Dat is mijn kunstwinkeltje: handig gelegen op een paar passen van de Academie. Een paradijs voor al wie creatief is. Maar je vindt er ook originele cadeautjes, om de minder creatieve mens mee te verblijden.

Katelijnestraat 49, tel. +32 (0)50 33 44 24, www.de-schacht.be

Kunsthandel Pollentier-Maréchal

Wie houdt van oude prenten en gravures moet naar Geert en Martine, in de schaduw van de Sint-Salvatorskathedraal. Hier ben je ook aan het goede adres om een kunstwerk vakkundig te laten inlijsten of om een oud, beschadigd werk te laten restaureren en reinigen. De winkel straalt de authentieke gezelligheid uit van een oud prentenkabinet. Heerlijk.

Sint-Salvatorskerkhof 8, tel. +32 (0)50 33 18 04, www.pollentier-marechal.be

Jean Moust

Ik ben zeker geen expert, maar ik word altijd stil als ik bij Jean Moust de vele tientallen 17de-eeuwse Vlaamse en Nederlandse schilderijen bewonder. De bloedrode muren hangen van onder tot boven vol met een indrukwekkende verzameling schilderkunst. Je weet haast niet waar eerst te kijken. Een overweldigende ervaring.

Mariastraat 15, tel. +32 (0)50 34 44 35, www.jeanmoust.com

Thema's

Alle thema's

Media