nl

Het adresboekje van Djamil Zenasni

In de late Middeleeuwen was Brugge een kosmopolitische stad, een smeltkroes van goederen én nationaliteiten. Ook vandaag is Brugge, meedeinend op de golven van de tijd, nog steeds commercieel en cultureel toonaangevend. Heel wat inwijkelingen voelen zich hier thuis en zijn ondertussen echte Bruggekenners.  Hun kennis omvat ook het  lokale aanbod aan goede, gevestigde winkels en hippe jonge zaken. Hun favoriete adresjes delen wij graag met u.

Djamil Zenasni is geboren in Oran (Algerije), via Frankrijk eerst in Brussel beland, sinds 1985 woont Djamil in Brugge. Hier is zijn adresboekje:

Depot d’O

Eigenlijk maak ik zo goed als alles zelf. Maar als ik toch eens iets nodig heb, dan vind ik dat bij Kurt. Depot d’O is hét adres voor wie houdt van vintage design en zotte vondsten. Je kunt het zo gek niet bedenken of het ligt hier te blinken.

Ridderstraat 21, tel. +32 (0)495 23 65 95, www.depotdo.be

Galerie Thomas Serruys

Vintage designmeubelen waar je al een half leven op aast of pronkstukken die je – van zodra je ze ziet – absoluut wilt hebben, dat vind je in deze galerie. Thomas Serruys weet precies wat tijdloos en onweerstaanbaar is.

Keersstraat 2, tel. +32 (0)477 92 43 68, www.thomasserruys.com

 

Maud Bekaert

Maud Bekaert een letterkapster noemen doet haar te weinig eer aan. Deze frêle ambachtsvrouw hanteert hamer en bijtel met een indrukwekkende souplesse en kalligrafeert wondermooie teksten in natuursteen, beton, metaal… Hier kom je voor een superorigineel cadeau.

Sint-Clarastraat 40, tel. +32 (0)475 26 95 58, www.maudbekaert.be

Patisserie Academie

Tom Van Loock leerde het vak van patissier in De Karmeliet. Na een paar jaar opende hij zijn eigen patisserie, een kleine genotstempel die streeft naar perfectie. De taartjes die je hier koopt, zijn zo lekker dat je ze meteen, op de stoep, wilt opeten. Tom zweert bij ambachtelijke en persoonlijke bereidingen, en dat proef je gewoonweg.

Vlamingstraat 56, tel. +32 (0)50 68 92 91, www.patisserieacademie.be

Quicke

Quicke is al meer dan 118 jaar een begrip in Brugge, maar ook bij fashionista’s van over de hele wereld. Terecht, je koopt hier kwaliteitsschoenen en -tassen die de trends lang vooruit zijn en waarmee je jaren furore maakt.

Zuidzandstraat 21-23, tel. +32 (0)50 33 23 00, www.quicke.be

 

Thema's

Alle thema's

Media