nl

Het adresboekje van Ayako Ito

In de late Middeleeuwen was Brugge een kosmopolitische stad, een smeltkroes van goederen én nationaliteiten. Ook vandaag is Brugge, meedeinend op de golven van de tijd, nog steeds commercieel en cultureel toonaangevend. Heel wat inwijkelingen voelen zich hier thuis en zijn ondertussen echte Bruggekenners.  Hun kennis omvat ook het  lokale aanbod aan goede, gevestigde winkels en hippe jonge zaken. Hun favoriete adresjes delen wij graag met u.

Ayako Ito is geboren in Tokyo, trok in 1998 naar Antwerpen om zich in 2017 in Brugge te vestigen. Hier is haar adresboekje:

Rombaux

Deze fantastische muziekwinkel is ruim honderd jaar oud. Zo’n traditie opbouwen kan alleen maar als je kwaliteit biedt. Hier kun je dan ook partituren inkijken, instrumenten vastnemen en uitproberen, andere muzikanten treffen … meer dan voldoende redenen om niet online te kopen.

Mallebergplaats 13, tel. +32 (0)50 33 25 75, www.rombaux.be

Villa Maria

In deze mooi ingerichte boetiek vind je de nieuwste collecties van tal van klinkende modemerken. Heb ik dringend een outfit nodig, dan trek ik naar Villa Maria. Hier kan ik me laten adviseren en ik weet dat ik met iets moois en stijlvols de deur uitwandel.

Gistelse Steenweg 18-28, tel. +32 (0)50 31 07 44, www.villamaria.be

Lilola

Hier vind je outfits en accessoires: van internationale merken, maar net zo goed van aanstormend talent. Wat ik hier koop is zeer geschikt voor een concert of om te dragen op een feest. En het degelijke advies krijg je er gratis bij.

Langestraat 47b-49, tel. +32 (0)50 33 66 02, www.lilola.be

Frederiek Van Pamel

Bij Frederiek stap je een andere wereld binnen. Dit is een wondermooie winkel, die interieur met bloemen combineert. Een beetje exotisch, heel kleurrijk en bijzonder stijlvol.

Ezelstraat 33, tel. +32 (0)50 34 44 80, www.frederiekvanpamel.be

The Chocolate Line

Telkens ik op reis ga, rep ik me naar The Chocolate Line. Kwestie van mijn Japanse vrienden en familie opnieuw te kunnen verrassen met eigentijdse, originele pralines. De chocoladecreaties van Dominique Persoone zijn zo lekker dat je er amper af kunt blijven.

Simon Stevinsplein 19, tel. +32 (0)50 34 10 90, www.thechocolateline.be

  

Thema's

Alle thema's

Media