nl

Hedendaags erfgoed

Brugge is dé stad van imposante historische gebouwen en Vlaamse primitieven, maar de stad heeft op het vlak van hedendaagse kunst en architectuur ook heel wat te bieden. Bijzondere moderne monumenten of vernieuwende architectuurprojecten zijn ook drager van het stedelijke weefsel.

Triënnale voor Hedendaagse Kunst en Architectuur

Tijdens de derde editie Triënnale Brugge 2021 nemen (inter)nationale installaties je mee naar plekken die laveren tussen droom en realiteit, tussen waan en werkelijkheid. TraumA is de bijpassende themanaam.

25/25 Hedendaagse kunst en architectuur in Brugge

Een selectie van hedendaagse monumenten en vernieuwende architectuurprojecten werd gebundeld op een stadsplan. De kaart nodigt je uit om op ontdekkingstocht te gaan, onverwachte plekken te zoeken en je te laten verrassen door de vele boeiende permanente ingrepen die Brugge te bieden heeft.

Stap in de Stad

De 'Stap in de Stad'-route brengt kinderen langs 6 hedendaagse kunst- en architectuurprojecten. Naast een kaart is er ook een materiaaltasje met speelse vragen en opdrachten, die je gratis kan ontlenen bij het infokantoor 't Zand (Concertgebouw). Plezier verzekerd!

Beeld van de Stad

Met het boek ‘Beeld van de Stad’ in je hand wandel je langs een uitgekiende selectie van 70 hedendaagse parels en ontdek je Werelderfgoedstad Brugge vanuit een verrassende, nieuwe invalshoek.

Kunst op de Kaart: Klara’s zomerse fietsroute langs kunst & architectuur

(Her)ontdek al fietsend topkunstwerken en verborgen parels in Brugge en de regio. De Kunst op de kaart-route West-Vlaanderen combineert kunst, stad, water en strand en leidt je onder meer langs enkele prachtige overblijfselen van de Triënnale Brugge en Brugge Culturele Hoofdstad 2002.

Naar pdf
Boek je verblijf