nl

Gevarieerd shoppen

Als shoppingstad bij uitstek heeft Brugge heel wat troeven achter de hand en staat ze ook steeds vaker te boek als broedplaats voor creatief en hip ondernemerschap. Zo vind je tijdens je zoektocht naast de gevestigde waarden, en grotere ketens ook heel wat trendy must-visit-adresjes, exclusieve boetiekjes en verborgen parels die je shoppinghart sneller zullen doen slaan. Elke buurt heeft bovendien zijn eigen uitstraling en iedere straat zijn eigen identiteit!

  • In de Steenstraat, Zuidzandstraat, Geldmuntstraat en Noordzandstraat vind je veel bekende namen: een mix van Brugse handelaars en grotere ketens, prachtig gehuisvest in majestueuze eeuwenoude panden.
  • Sla zeker ook eens een zijstraatje in! Zo ligt tussen de Noord- en de Zuidzandstraat het unieke winkelcentrum Zilverpand verborgen. Ontdek er de ideale brunch/lunch spot en shop er je favoriete must-haves.
  • Voor het retrogevoel zit je goed in de Langestraat en Hoogstraat: een paradijs voor hipster mannen en rockabilly meiden, met volop trendy en creatieve startups, vintage deco en volkse eet- en drinkadresjes. De straat heeft de ambitie om de meest kleurrijke straat van de stad te worden, met meer groen en kunst op de gevels.
  • Ben je op zoek naar unieke winkeladresjes voor vrouwen, mannen, je interieur, juwelen ...? Dan ben je in de Sint-Jakobsstraat en de Ezelstraat aan het juiste adres.
  • De Smedenstraat is dan weer de lekkerste straat van Brugge met verschillende culinaire topadressen.
Naar pdf
Boek je verblijf