nl

9.30u: Bijzonder populair en daarom bij voorkeur in de vroege voormiddag te bezoeken, is het Belfort. 366 treden en 83 meter hoger krijg je een prachtig panorama van de Brugse skyline. Hier huist de Brugse beiaard die in 2014 net als de andere beiaarden in België door UNESCO als immaterieel cultureel erfgoed werd erkend.

10.30u: Terug op de begane grond sta je op de markt. Een toeristenval? Niet op de (verwarmde) terrasjes waar je Bruggelingen bij een koffie hun krant ziet lezen. Op woensdag, zaterdag en zondag kan je om 11u een beiaardconcert meepikken. En op woensdag is er (behalve in de kerstperiode) wekelijks een gezellige markt.

11.00u: De Markt is je ideale uitvalsbasis naar de grote winkelstraten met de gekende winkels (Steenstraat en Geldmunstraat/Noordzandstraat). De echte speciaalzaken en artisanale adresjes vind je elders in de stad. Ontdek ze hier zelf of vraag in de toeristische infokantoren naar de kaart  ‘Handmade in Brugge’.

13.00u: Lunch! Volgende adresjes bieden lekkere en betaalbare lunch aan  (onder de 30 euro): Refter, Rock-Fort, Lieven, De Mangerie, Huyze Die Maene, Bhavani, Kwizien Divien, Assiette Blanche, Kok au VinBonte B, Bistro Bruut.

14.00u: Mijd de platgetreden paden in de namiddag en ga op verkenning in de stille Sint-Annawijk; onze geheimtip! Op een zakdoek groot vind je hier het nieuwe Kantmuseum, het museum voor Volkskunde, het Adornesdomein, de molens én het Café Vlissinghe; het oudste cafeetje van Brugge dat net haar 500ste verjaardag vierde. Een must als je een tussenstop inlast.

17.00u: Allicht ben je er intussen achter gekomen waarom Brugge de hoofdstad van de chocolade is. Nergens anders vind je zoveel ambachtelijke chocolatiers. Gevestigde waarden als  Sweertvaegher, the Chocolate Line, Sukerbuyc, Depla en Spegelaere zijn aanraders maar de keuze is uiteraard ruim. Neem iets lekkers mee naar huis om jezelf en de thuisblijvers te plezieren.

18.30u: Brugge bulkt van het culinair talent. Niet minder dan 40 restaurants werden gelabeld door Michelin, GaultMillau en BibGourmand. Ze gaan creatief aan de slag met lokale producten. Een overzicht van onze gastronomische toppers vind je hier. Reserveren aanbevolen!

21.00u: Niet voor niets is Brugge dé romantische hotspot. De intieme sfeer van de stad ontdek je al wandelend bij valavond of wanneer de stadsverlichting wordt aangestoken. Het Begijnhof, Het Minnewater, het Hof Arents aan de Bonifaciusbrug … deze filmische plekjes zijn zelf ook echt het decor geweest in films als  In Bruges, The White Queen en de Bollywoodkaskraker Peekay. Wil je een bezoekje brengen aan de verschillende filmlocaties vraag dan naar de moviemap in het toeristisch onthaal.

22.30u: Je dag afsluiten doe je in één van sfeervolle kroegen of bars die Brugge rijk is.

Boek je verblijf