nl

10.00u: Start de dag van je verblijf met een rondrit met de koets of een rondvaart met de boot. Je verneemt er de grote en kleine weetjes die je meteen een goede eerste indruk geven van wat de stad te bieden heeft. De City Tour minibus is het betere slecht-weer-alternatief.

11.00u: Gun jezelf een pauze en hou tijdens je wandeling halt in één van de vele gezellige koffie- en theehuizen die de stad rijk is. Op zoek naar couleur locale? Deze adresjes bevelen we je aan:Gulliver TreeCafé Veroli-o-lait  

12.30u: Lunch! Geniet in één van de adresjes die enkel overdag hun deuren openen zoals ForrestièreDe belegde boterhamBooks and BrunchMerveilleux, Mariloup en Nomad.

14.00u: Geen Brugge zonder Vlaamse Primitieven! Bekijk de werken van Jan Van Eyck en Hans Memling in de stad waar ze werden gecreëerd. Bezoek dus zeker  het Groeninge- en Hospitaalmuseum (gesloten op maandag).

16.30u: Zwanen en Brugge zijn al eeuwenlang met elkaar verbonden. Achter het Hospitaalmuseum zie je ze met wat geluk op het water dobberen.  Op het terras van de B-IN langs het water  zie (en ruik) je De Halve Maan; de enige actieve brouwerij in de historische binnenstad. Een ideale rustplek dus om even bij te praten bij een ‘Brugse Zot’, het stadsbier dat wat verderop werd gebrouwen.

17.00u Tijd voor een muzikaal aperitief in de buurt! Harpist Luc van Laere trakteert je op een gratis concert in Oud Sint-Jan (di-za). Door Brugge-bezoekers op TripAdvisor aanbevolen als één van de niet te missen activiteiten.

18.00u: Aan tafel al want om 20.00u wacht een voorstelling in het state-of the art Concertgebouw, een versteende herinnering aan 2002, toen Brugge Culturele Hoofdstad van Europa was. Met Concertgebouw Servies ben je zeker van een tafeltje in een restaurant in de buurt.

20.00u: In het Concertgebouw geniet je van klassieke muziek of hedendaagse dans die internationaal top zijn in hun genre. Raadpleeg vooraf de evenementenkalender en bekijk ook het aanbod van de stadsschouwburg en de andere Brugse cultuurhuizen.

22.00u: Nog een afzakkertje in het Concertgebouw café of elders in de buurt.

Boek je verblijf