nl

Brugge muziekstad

Al in de Middeleeuwen waren internationaal befaamde Vlaamse polyfonisten kind aan huis in de elegante stadspaleizen van de rijke Bourgondiërs. Anno 2017 is Brugge dé stad van de klassieke muziek. Het Concertgebouw, de levendige herinnering aan Brugge 2002, het jaar waarin de stad Culturele Hoofdstad van Europa was, staat synoniem voor een imposante akoestiek en internationale toparchitectuur. Vaste onderdelen in haar repertoire zijn de jaarlijks terugkerende meerdaagse themafestivals zoals de Bach-academie, het Budapestfestival en Surround! ... Brugge is ook de biotoop van het MAFestival, internationaal gerenommeerd festival voor oude muziek. Elke zomer presenteert en creëert het een brede waaier van activiteiten met topmusici en veelbelovende ensembles. Het symfonieorkest Anima Eterna Brugge heeft zijn vaste stek in Brugge. Zijn de muzikanten niet op een concerttournee in het buitenland, dan kan je ze ook in Brugge beluisteren. Dat geldt zeker ook voor de Brugse beiaard die al meer dan 500 jaar in het Belfort huist en voor de intimistische ‘Kathedraalconcerten Brugge’, een concertreeks waarin het orgel centraal staat. Raadpleeg de concertagenda voor je naar Brugge komt!

MAfestival   Concertgebouw Anima Eterna

 • Beiaarden in Brugge

  Beiaarden zijn niet uit Brugge weg te denken. Hun heldere klokken bepalen vandaag nog steeds het ritme van de stad.

 • vandaag: open

  Dit internationale muziek- en kunstencentrum is een van de '1001 buildings you must see before you die'.

 • Anima Eterna Brugge

  Geen orkest ter wereld dat zo diep graaft als Anima Eterna. Of hoe eeuwenoude symfonieën vandaag nog steeds relevant kunnen klinken.

 • Kathedraalconcerten

  Dat het Brugse kathedraalorgel bijna drie eeuwen oud is, hoeft niet te verbazen. Dat het vandaag de hoofdrol speelt in de Kathedraalconcerten is wel opmerkelijk. Tijd om erfgoed te beluisteren.

 • December Dance 2018

  December Dance 2018

  Festival
  • 06/12/2018 - 16/12/2018

  De jaarlijkse afspraak voor dansliefhebbers van over de hele wereld. Het meerdaagse festival bren...

 • Concertgebouw Circuit
  vandaag: gesloten

  Een origineel belevingsparcours neemt je mee op ontdekking doorheen dit bijzondere gebouw.

Naar pdf
Boek je verblijf