nl

Deze pagina is niet beschikbaar in het Engels. U kan deze pagina vertalen via http://translate.google.com/translate?js=n&sl=nl&tl=en&u=https://www.visitbruges.be/bezoekopmaat.

BEZOEK OP MAAT

Musea Brugge voorziet rondleidingen op maat voor diverse groepen

MEMORABEL zijn de begeleide museumbezoeken voor personen met dementie. Samen met hun familieleden en professionele zorgverleners gaan de gidsen op een dynamische manier op zoek gaan naar lichtpunten. Hierbij staat de beleving van de kunst en de interactie met elkaar centraal. MEMORABEL bestaat uit twee formules: een vaste rondleiding, telkens elke derde donderdag van de maand of een groepsbezoek op afspraak. Het aanbod staat zowel open voor mensen met dementie die nog thuis wonen als voor mensen die opgenomen zijn in een woonzorgcentrum. De gids en een vrijwilliger van de Vrienden van Musea Brugge leiden het museumbezoek in goeie banen.

De rondleidingen zijn mogelijk in het Sint-Janshospitaal, O.LV.-ter-Potterie en Volskundemuseum

Reservatie via musea.reservatie@brugge.be of t. 050 44 87 43 (kantooruren)

Project i.s.m. Expertisecentrum dementie en thuisbegeleidingsdienst Foton, een initiatief van Familiezorg West-Vlaanderen vzw., De Vrienden van Musea Brugge en de Brugse Gidsenverenigingen.

Bekijk hier de FOLDER

 

Ook BLINDEN EN SLECHTZIENDEN kunnen, samen met een begeleider genieten van rondleidingen op maat. Dit kan in principe op al onze locaties al zijn sommige minder aangewezen door vele trappen zoals het Belfort. Blindengeleidenhonden zijn ook in onze locaties toegestaan. In het Sint-Janshospitaal is er een voelkoffer aanwezig, waarvan alle objecten kunnen betast worden. De begeleider krijgt een begeleidende brochure.

Reservatie via musea.reservatie@brugge.be of t. 050 44 87 43 (kantooruren)

Ook DOVEN EN SLECHTHORENDEN kunnen, samen met een begeleider genieten van rondleidingen op maat. Dit kan in principe op al onze locaties. 

Reservatie via musea.reservatie@brugge.be of t. 050 44 87 43 (kantooruren)

Mensen met een fysieke beperking die zich in een rolstoel verplaatsten, kunnen volgende locaties bezoeken: 

BRUGSE VRIJE
GEZELLEMUSEUM
GROENINGEMUSEUM
O.L.V-KERK
O.L.V-TER-POTTERIE
SINT-JANSHOSPITAAL
STADHUIS
VOLKSKUNDEMUSEUM (uitgez. exporuimte boven)