nl

Autoluwe winkelstraten

Om je bezoek aangenaam en gezellig te laten verlopen zijn volgende winkelstraten op zaterdag en tijdens de winkelzondagen (elke eerste zondag van de maand) tussen 13u en 18u autoluw: Zuidzandstraat (uitgezonderd bussen van De Lijn en vergunninghouders), Steenstraat, Geldmuntstraat, Noordzandstraat. Gemotoriseerd verkeer is dan niet toegelaten. De stad blijft voor iedereen wel vlot bereikbaar en toegankelijk.

Voor onze dagjesbezoekers

Kom bij voorkeur met de trein naar Brugge. Kom je toch met de wagen, parkeer dan in één van de centrumparkings: ‘Station’ en ’t Zand’ (gelegen aan de verkeersvrije zone). Van aan het station verzorgen de bussen van De Lijn geregelde verbindingen naar de binnenstad en terug. De haltes bevinden zich op wandelafstand van de belangrijkste winkelstraten, historische gebouwen en musea. De bus is gratis voor wie de wagen in de centrumparking ‘station’ achterlaat (max. 4 personen/wagen, bustickets op voorhand en op vertoon van het parkeerticket af te halen in de De Lijn-winkel op het Stationsplein).

Voor wie in Brugge verblijft

Gelet op het autoluwe karakter in de winkelstraten is gemotoriseerd verkeer niet toegelaten. Een uitzondering wordt toegestaan voor bezoekers die door deze verkeersmaatregel in een hotel verblijven waarvan de straat niet bereikbaar is (hotel Van Eyck, Grand Hotel du Sablon en hotel Acacia). Wie niet in deze straten verblijft, maar zich met de wagen toch doorgang verschaft, wordt op basis van nummerplaatherkenning geverbaliseerd. 

Naar pdf
Boek je verblijf