nl

15/09/2019 Autoloze Zondag

De stad Brugge organiseert op zondag 15 september 2019 Autoloze Zondag. Die dag worden verschillende activiteiten georganiseerd in het historische centrum van Brugge. Daarom is de binnenstad tussen 10u en 18u verkeersvrij!

Plan je op 15 september een bezoek aan de stad, dan raden we je aan om met de trein naar Brugge te reizen. Een overzicht van de nationale en internationale treinverbindingen naar Brugge vind je hier.

Op Autoloze Zondag rijden de bussen op het grondgebied van Brugge gratis. Er worden extra pendelbussen ingelegd die je vanuit het station naar het stadscentrum brengen en omgekeerd. De lijnen 1, 4, 6, 11, 14 en 16 rijden naar hun eindbestemming via de Ring (en dus niet via het centrum). 

Taxi’s rijden die dag via 3 opgelegde routes naar en vanuit het station. De taxistandplaatsen op de Markt en in de Kuipersstraat zijn die dag niet bereikbaar. De taxistandplaatsen in de Vlamingstraat blijven wel bereikbaar. Er worden tijdelijke standplaatsen voorzien op het Sint-Jansplein en in de Wollestraat. De routes van de bussen en taxi’s op Autoloze Zondag vind je terug op dit plan.

Kom je toch met de wagen, maak dan gebruik van de randparkings of de centrumparkings ‘Zand’ of ‘Station’. De andere parkings in de binnenstad zullen enkel bereikbaar zijn tot 10u en na 18u.

Bezoekers die op 15 september in de Brugse binnenstad verblijven en zich met de wagen verplaatsen, checken bij voorkeur in of uit voor 10u of pas na 18u.  Gasten die tussen 10u en 18u aankomen of vertrekken, kunnen op vertoon van hun hotel- of logiesvoucher het centrum binnenrijden op voorwaarde dat deze voucher 15 september als aankomst- of vertrekdatum heeft. Deze voucher verschaft toegang tot alle straten in de binnenstad, met uitzondering van de verkeersvrije as. De verkeersvrije as (Zuidzandstraat, Steenstraat, Noorzandstraat, Geldmuntstraat, Markt, Philipstockstraat, Mallebergplaats, Breidelstraat, Burg, Burgstraat, Hoogstraat en Langestraat) vind je terug op dit plan. Raadpleeg je accommodatie voor vertrek.

Meer info over Autoloze Zondag vind je hier.

Naar pdf
Boek je verblijf